Един от най-хубавите плажове у нас - Силистар, отново е

...
Един от най-хубавите плажове у нас - Силистар, отново е
Коментари Харесай

Частници затвориха входа към плажа Силистар

Един от най-хубавите плажове у нас - Силистар, още веднъж е блокиран. Десетки са тези, които всяка година желаят да прекарат лятната си почивка тук, само че още преди разгара на сезона към този момент се заформи остарелият проблем.

Забранено е прекосяването през частен парцел. Така на хората им се постанова да карат по общински път, който стига на 100-150 м. от плажа и свършва в нищото. Преминаването пешком е извънредно мъчно, тъй като пътят е обраснал с шубраци и дървета. Това удостовери и концесионерът на плажа Стойчо Монев.

Пред Нова телевизия той изясни, че се тормози, че възбраната за паркиране и прекосяване ще откаже доста от туристите да идват до Силистар. Ивайло Ставрев е наемател на въпросните оградени елементи. Той е поставил табела: „ Частен парцел! Забранено прекъсването и прекосяването на коли ".

Аргументира дейностите си с това, че има писмо от РИОСВ-Бургас, в което се споделя, че не би трябвало да позволява коли, тъй като теренът попада в естествен парк и няма организационен проект.

"В този отвод на Регионална инспекция за опазване на околната среда не е посочено, че обектът би трябвало да бъде ограден. Всеки ден има все по-малко хора на плажа ", съобщи от своя страна Стойчо Монев, концесионер на плажа.

Ставрев заяви още, че няма по какъв начин да постави жива защита, която да пропуща профилирана техника, защото това са спомагателни средства за него.

Концесионерът на плажа пък си е планувал запас за концесионната такса, само че в случай че обстановката не се промени, ще претърпи съществени загуби, които мъчно ще си възвърнат във времето.

"Аз не желая да спирам достъпа, само че има предписание и санкцията е 10 000 лева ", изясни Ставрев. Така с изключение на за туристите достъпът до плажа е неразрешен и за незабавния екип, който дежури на Силистар.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР