Един от най-грандиозните проекти на Пловдив може да се реализира

...
Един от най-грандиозните проекти на Пловдив може да се реализира
Коментари Харесай

Пловдив чака 200 млн. за вдигането на жп линиите на „Копривщица”, НКЖИ го вкара в програмата си

Един от най-грандиозните планове на Пловдив може да се осъществя още в този програмен интервал на европейско финансиране.  Вдигането на жп линиите на „ Копривщица ” с естакада, който е Етап 2 от развиването на жп възел Пловдив е бил включен измежду предпочитаните планове на НКЖИ. Това съобщи ръководителят на плана жп възел Пловдив инж. Иван Бакалски. 
Прочетете още
„ Проектът го създаваме от години, като имаме идейна идея, която към този момент бе показана. Вдигането на жп линиите посредством естакада на бул. „ Копривщица ” е включена в Оперативна програма „ Транспортна съгласуваност 2021 – 2027 ”. Възможно е още през 2023 година да получим зелена светлина за плана,  както и да получим финансиране за планиране и техническа помощ ”, сподели инж. Бакалски.

Както TrafficNews писа реализацията на жп възел Пловдив по Оперативна програма „ Транспорт ” евентуално ще бъде продължен до лятото на 2024 година. Той включва замяна на жп линиите и ремонт на гарите, а в него е включен и пробивът на Централна гара.

След неговото  привършване, в случай че всички процедури за проектирането са приключени, може да се търси и реализатор за огромния план, който е за над 200 млн. лв..  Проектът включва двойна жп линия на второто равнище, както и нов стоманен мост за влакове.  Ще бъдат отстранени прелезите, а Община Пловдив ще би трябвало да построи пътната инфраструктура, а също и да облагороди долните пространства.

В него ще бъдат заложени построяването на шумозаглушителни огради по продължение на естакадата и в зоните с жилищно застрояване, а в индустриалните зони са планувани защитни огради. 



 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР