Един от най-големите туроператори в България – "Астрал Холидейз" фалира.

...
Един от най-големите туроператори в България – "Астрал Холидейз" фалира.
Коментари Харесай

След краха на Томас Кук: Българският туроператор „Астрал Холидейз“ фалира

Един от най-големите туроператори в България – "Астрал Холидейз " банкрутира. От през днешния ден сдружението приключва активността си и стартира процедура по неплатежоспособност.
Случващото се идва след банкрута на английския туроператор Томас Кук, чийто формален представител в България е „ Астрал Холидейз “.
„ С голямо страдание и отчаяние, желаеме да Ви съобщим, че се постанова да прекратим активността и да стартираме процедура по оповестяване в неплатежоспособност на „ АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл “ АД от 07.10.2019 година след съвсем 24 години наличие на туристическия пазар и макар неимоверните старания на управлението и чиновниците “, написа в известие на формалния уебсайт на туроператора.
Пътуванията на всички клиенти, закупили почивки от „ АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл “ АД, които сега се намират зад границата са напълно платени, заради което не съществува заплаха от проблеми с полети или отвод за настаняване в хотели или други туристически услуги.
Компанията обаче няма да има опция да реализира бъдещи планувани пътувания на част от своите клиенти след 07.10.2019г. „ Клиенти с бъдещи пътувания, които са заплатени на 100% от АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл към сътрудници, ще бъдат персонално известени от чиновници на „ АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл “ АД “, се споделя още в известието.
Клиенти, закупили единствено услугата самолетен билет с постоянни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания, защото всички билети са към този момент закупени и платени от „ Астрал Холидейз Интернешънъл “ АД. „ За инспекция на разписанието и часовете на полетите, предлагаме клиентите да създадат информация със съответната самолетна компания, когато наближи датата на пътешестване по издадените към този момент самолетни билети “, поучават от туроператора.
От компанията твърдят още, че са подхванати всички нужни ограничения и са изпълнени всички отговорности по Закон за туризма, тъй че да се защитят клиентите. Клиентите, които са внесли депозити или са платили напълно сумите по своите бъдещи проведени пътувания, само че АСТРАЛ Холидейз не е заплатил към сътрудник или снабдител, ще бъдат обезщетени както следва по закон. Те са обезпечени със застраховка „ Отговорност на туроператора “, подписана сред „ Астрал Холидейз Интернешънъл “ АД и ЗК „ Уника “, с покритие - 700 000 лева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР