Един от най-големите трафиканти на хашиш у нас, поръчал и

...
Един от най-големите трафиканти на хашиш у нас, поръчал и
Коментари Харесай

Пуснаха бандита, поръчал разстрела на Бобъра

Един от най-големите трафиканти на хашиш у нас, поръчал и разстрела на таксиметровия водач Бобъра, е пуснат на независимост. Скандалното решение е на Апелативния съд в София и е взето точно на празника на дамата 8 март. Магистратите са пуснали 62-годишния Атанас Спасов под домакински арест, като адресът, на който би трябвало да си стои, в действителност е дворец в кв. „ Драгалевци “, който той е обсебил нелегално, написа в. Телеграф.

Новината потвърдиха от съда и прокуратурата. В претекстовете на магистратите се показва, че Спасов, чието име изплува в аферата с 14,5 тона хашиш хванати в село Мировяне, може да се разболее в ареста. Това обаче изрично се опровергава от здравна експертиза, в която е записано, че бандита може несмущаемо да стои в килията, до момента в който стартира делото против него.

Арестът

Атанас Спасов беше задържан при зрелищна акция на ГДБОП м.г. Тогава белезниците щракнаха и на ръцете на Стефан Георгиев, който е апетитен за физическия палач на Борислав Петров-Бобъра. Бакшишът беше гръмнат с 5 патрона при започване на 2017 година, като стана ясно, че повода за изтезанието е да не пропее в съда против Спасов, Людмил Герасков и останалите, изловени за трафика на хашиша. Дрогата беше оценена на близо 74 млн. лева За да не стават засечки, Спасов поръчал на Георгиев да ликвидира очевидеца. Мократа поръчка бе изпълнена на 11 февруари м.г. в кв. „ Надежда “. След като Спасов и убиецът бяха арестувани, бе извършен следствен опит.

Оръжието

Георгиев завел проверяващите до Северния парк, където показал къде е изхвърлил револвера, с който ликвидирал Бобъра. Освен това в доказателствата били включени и показанията на двама очевидци, които ясно и тъкмо посочвали Спасов за гарант на изтезанието. Всичко това станало в границите на миналите 6 месеца. Апелативните магистрати обаче настояват в претекстовете за стартирането му, че нямало новопостъпили данни, което не отговаряло на истината, защото точно пищова и очевидците били приобщени в този интервал. Още по-скандално било, че Атанас дал адрес, на който ще си изтърпява домашния арест, на дворец в кв. „ Драгалевци “, който обсебил нелегално. „ Имотът е благосъстоятелност на доктор. Той го беше дал чартърен на Спасов, само че като разбра, че е престъпник и договорът им за наем изтече, изиска арестантът да напусне къщата. Спасов обаче се запъна и в този момент индивидът води каузи за безчинство и отнемане, смут “, разясниха прокурори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР