Един от най-големите търговци за бърза мода в света –

...
Един от най-големите търговци за бърза мода в света –
Коментари Харесай

Shein опитва да привлече утвърдили се марки

Един от най-големите търговци за бърза мода в света – китайската Shein – се пробва да притегли известни и одобрени марки. Онлайн магазинът „ ухажва “ производителя на пасти за зъби Colgate-Palmolive, както и компанията за детски играчки Hasbro, написа Reuters.

Shein е дал достъп до платформата си на марки и търговци на дребно в някои европейски страни. От една година тази процедура се употребява в Съединени американски щати, Бразилия и Мексико.

Стратегията е част от проекта на марката да построи доверие у потребителите и да се конкурира по-успешно с Amazon. Освен това ще има опция да разшири бизнеса си и да построи нови способи за продажба тъкмо преди плануваното листване на фондовия пазар по-късно през годината.

Именно търсенето на известни марки от потребителите на Shein подтиква компанията да търси партньорства с тях, счита Кристина Фонтана, старши шеф интервенции на марката за Европа, Близкия изток и Африка.

Всички свързват Shein с модата, само че ние вършим всичко... Нашите консуматори желаят марки. Ако това е, което търсят, това ще им дадем “, сподели тя на конференция в Париж на 17 април.

Shein има приблизително 108 милиона месечни дейни консуматори за втората половина на предходната година.

Растежът на компанията води до затруднения, в това число условието на Европейски Съюз платформата да следи за противозаконни или нездравословни артикули на уеб страницата си.

Дали Shein ще успее да се конкурира с Amazon и AliExpress, зависи напълно от това какви марки може да притегли на своя страна, считат специалисти.

Ако Shein желае да се конкурира като надеждна и реномирана пазарна платформа, тя в действителност се нуждае от утвърждението на добре известни западни марки “, споделя анализатор на електронната търговия във Forrester в Сингапур.

Според Клеър Лин, началник Маркетинг в Shein, партньорството с онлайн магазина ще даде опция на марките да доближат до милиони купувачи и да усилят продажбите си.

Пазаруването в нашия уебсайт е занимателно и пристрастяващо. Минималното време за извършване на покупки в Shein е 8 минути, което е много над междинното за промишлеността “, споделя Лин на уебинар в Zoom, ориентиран към евентуални продавачи в Съединени американски щати.

Повечето купувачи от магазините на марката са от поколението Z, а дамите са болшинство – 80% от посещаващите уеб страницата.

За дома, електроника и хубост и здраве са най-търсените категории на платформата сега. Общата стойност на продадените артикули от категория „ За дома “ се е утроила през 2023 година, електрониката е повишена 2.5 пъти, а хубостта и здравето – с 2.1 пъти, съгласно презентацията на Лин по време на уебинара.

Директните продажби посредством одобрени пазари могат да обезпечат забележителен растеж на облагите за марките. Преди обвързването с даден пазар обаче производителите търсят гаранции, че този пазар е подобаващ за аудиторията, която желаят да доближат, и че ще могат да управляват цените и промоциите на продуктите си.

Продукти на марки за хубост и грижа за кожата, като Caudalie, CeraVe, La Roche-Posay, Shiseido, The Ordinary, Rimmel и Weleda, към този момент се продават на китайската платформа в Съединени американски щати, Англия, Бразилия и Мексико посредством търговци на дребно от трети страни.

Weleda, швейцарска марка за козметика, не обмисли да продава непосредствено на Shein, съобщи Джейн Стерланд, управител на марката за Англия и Ирландия.

Репутацията, усещането и въздействието върху околната среда са измежду основните фактори, които дадена марка преглежда при търсене на пазар за продажба на продуктите си “, добави Стерланд.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР