Един от най-големите световни търговци на дребно Carrefour започва партньорство

...
Един от най-големите световни търговци на дребно Carrefour започва партньорство
Коментари Харесай

Carrefour съкращава 2400 работни места, инвестира $3.4 милиарда

Един от най-големите международни търговци на дребно Carrefour стартира партньорство с китайския софтуерен колос Tencent Holdings и ще влага 3.4 милиарда $ в смяна на бизнес модела си през идващите 5 години.

Компанията ще затвори част от физическите си обекти и ще ускори онлайн продажбите. Carrefour счита да продаде 273 супермаркета и да понижи размера на огромните си хипермаркети във Франция. Търговската верига ще редуцира общо 2400 работни места в страната.

Компанията се стреми да даде подтик на китайско й звено, което в последно време изпитва проблеми, посредством партньорства с Tencent и търговецът на хранителни артикули Yonghui.


" Карфур " затваря първи магазин в Румъния

Служителите ще бъдат преместени в други обекти на компанията

Carrefour желае да понижи разноските с 2 милиарда евро годишно до 2020 година Веригата счита да получава 1/3 от продажбите си от артикули със лична марка и да утрои приходите си от биологични храни до 5 милиарда евро до 2022 година

Съкращенията ще дойдат под формата на доброволни напускания. Carrefour счита да усъвършенства онлайн предлагането си във Франция с единна цифрова платформа и ще отвори 2000 по-малки магазина в огромните френски градове през идващите 5 години.

" В момента се борим с мощно световно придвижване. Начините на консумация се трансформират: качеството, сигурността и произходът на питателните артикули се трансфораха в съществена грижа за нашите клиенти ", се споделя в изказване на компанията.

 Carrefour си откри нов началник
Най-голямата комерсиална верига в Европа си откри нов началник

Официално ще бъде разгласен до дни

Действията на комерсиалната верига също имат за цел да се конкурира по-успешно с онлайн колоса Amazon и са част от упоритостите на изпълнителния й шеф Александър Бомпар.

Той стана част от управлението на Carrefour откакто няколко години управляваше френската верига за електроника Fnac, където интегрира голям брой онлайн услуги и направлява придобиването на търговеца на електроника Darty.

 Във Франция съдят Carrefour за напън върху доставчиците
Във Франция съдят Carrefour за напън върху доставчиците

Изисквала да доставят артикули преди подписване на подобаващ контракт

Печалбата на Carrefour спадна с 2/3 след връхната си точка от 2007 година, защото онлайн извършването на покупки и профилираните магазини понижиха продажбите на електроуреди на веригата, a в това време избухна ценова война измежду френските продавачи на хранителни артикули.

Компанията дълги години беше водач измежду френските супермаркети, само че през предходната година беше изпреварена по пазарен дял от съперника си E. Leclerc, съгласно данните на Kantar Worldpanel.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР