Един от най-големите скандали в македонската дипломация разтресе Министерството на

...
Един от най-големите скандали в македонската дипломация разтресе Министерството на
Коментари Харесай

Скандал в македонското Външно министерство: Озоваха посланик на РСМ заради секстормоз над служителки

Един от най-големите кавги в македонската дипломация разтресе Министерството на външните работи на страната, откакто посланикът на РСМ в Токио, Япония, бе отзован.


Посланикът първо беше приет за отговорен по обвинявания в полов тормоз, а по-късно външният министър Буяр Османи и президентът Стево Пендаровски взеха решения за незабавното отзоваване от Посолството и завръщането му в страната, оповестяват македонски медии.

След завършилата дисциплинарна процедура в Министерството на външните работи, дипломат Горан Чеков получи период от пет дни да освободи служебния си апартамент и да провежда превозването на покъщнината си до Скопие.

За половия тормоз от страна на посланика стана ясно откакто две негови служителки подадоха сигнали против него в посолството на РСМ в Токио.

През юни ръководителят на парламентарната комисия по външна политика Антонийо Милошоски разгласява детайлности за абсурда с недоволства за полов тормоз, подадени от македонски посланик, както и от японски жител, който понякога е работил по културни планове в македонското посолство.

В дипломатическите среди посланикът се счита за непосредствен до президента Стево Пендаровски./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР