Един от най-големите провали в борбата с коронавируса в България

...
Един от най-големите провали в борбата с коронавируса в България
Коментари Харесай

Румен Петков: Престъплението, което извършва Мутафчийски, е равнимо с Чернобил

Един от най-големите провали в битката с ковид в България има своя притежател и това е господин Мутафчийски, началник на Националния щаб. Това съобщи ръководителят на АБВ Румен Петков в свое видеоизявление, оповестено на формалната партийна страница във Фейсбук.

" Световната здравна организация и нашите вирусолози всекидневно упорстват с елементарното обръщение: " Тестове, проби, проби ". От сформирането на щаба допреди две седмици господин Мутафчийски непрекъснато обясняваше, че не е назрял моментът за тестванията, че не би трябвало да се тестваме. В същото това време прилежаща Турция направи 650 000 теста, Германия направи близо 2 млн., Италия - 1.5 млн., Испания - близо милион. Ние не тестваме, тъй като Мутафчийски споделя, че не е пристигнал моментът. Имаме сериозен растеж, плашим нашите жители, постановяваме брутални ограничаващи ограничения, без да тестваме ", показва Петков.

" И когато Мутафчийски най-сетне разбра, че закононарушението, което прави, е равнимо с закононарушението по време на Чернобил и проумя, че ще се откри прокурор, който ще му потърси сметка, и разгласи минаване към всенародно тестване, тази заран явлението Кантарджиев разгласи, че при всенародното тестване сме постигнали 27 000 теста. Това не са 27 000 жители, тъй като имаме доста жители, които са тествани по два пъти, има един жител, който е тестван повече от 20 пъти. Но 27 000 теста за България са прекомерно малко и това закононарушение се дължи на Мутафчийски. На ход е прокурорът ", засегнат е Румен Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР