Един от най-големите производителите на части за автомобили в света

...
Един от най-големите производителите на части за автомобили в света
Коментари Харесай

Един от най-големите производителите на части за автомобили в света си взема сбогом с двигателя с вътрешно горене

Един от най-големите производителите на части за коли в света си взема довиждане с мотора с вътрешно горене - машината, която бе в сърцето на автомобилната промишленост повече от век, написа The Wall Street Journal.,

Променяйки напълно тактиката си за бъдещето, Continental AG съобщи в сряда, че ще спре вложенията в елементи за стандартните мотори с вътрешно горене поради по-бърз от упования спад в търсенето от главните автомобилни производители.

Ходът на основания в Хановер, Германия производител на гуми, течности, на цялостни задвижващи системи и други значими съставни елементи демонстрира по какъв начин по-строгите регулации за нездравословни излъчвания движат промишлеността към електрическата подвижност.

Continental заяви, че бордът на шефовете е взел решение да се спре експанзията на бизнеса с хидравлични съставни елементи, като средствата се вложат в вложения в производството на съставни елементи за електрически автомобили.

" Бъдещето е електрическо. Убедени сме в това ", споделя Андреас Волф, шеф на наранена дивизия, която ще бъде реорганизирана под името Vitesco Technologies.

Макар Continental да трансферира напъните си към електрическата подвижност, компанията към този момент е решила да не създава акумулатори и кафези, защото пазарът към този момент е кондензиран с прекалено много производители.

Германската компания направи известието по време на представянето на финансовия си доклад за трите месеца до края на юни. Дружеството записва 41 % спад на чистата облага до €485 милиона и към 1% спад в продажбите до €11,3 милиарда. Слабостта идва от забавянето в автомобилния бранш.

Волф показва, че автомобилната промишленост още години ще употребява обичайните мотори с вътрешно горене, само че за компанията е мъчно да оправдае високите разноски за възстановяване на съставените елементи, с което дизеловите и бензинови мотори замърсяват по-малко.
 Остарялата електропреносна мрежа в Швеция заплашва навлизането на електрически автомобили
Остарялата електропреносна мрежа в Швеция заплашва навлизането на електрически автомобили

Продажбите подскочиха с 253 %, само че са нужни вложения в мрежата
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР