Един от най-големите производители на POS терминали в света -

...
Един от най-големите производители на POS терминали в света -
Коментари Харесай

Български стартъп ще помага на Ingenico да доминира в POS сферата

Един от най-големите производители на POS терминали в света - френската Ingenico, разгласи придобиването на 100% от българската финтех компания Phos, която предлага софтуерни решения за разплащания посредством смарт телефони и таблети.

Кого купуват: Phos е учредена през 2018 година, като тя има екипи у нас, във Англия и в Съединени американски щати. Нейното SoftPoS решение трансформира всяко Android устройство с NFC в платежен терминал с поддръжка на главните картови платформи, а също по този начин и Apple Pay и Гугъл Pay, както и QR заплащания. Търговците могат да ръководят услугите си през уеб-базиран портал.
 GreenBox POS купува Транзакт Юръп против €30 милиона
Щатски финтех купува българска компания против €30 милиона

Сделката би трябвало да получи утвърждение от Българска народна банка

Компанията беше класирана измежду най-обещаващите български стартъпи за 2021 година

Кой купува: Ingenico има над 40-годишна история в областта на разплащанията. Първоначално тя е производител на POS терминали, само че през последните години развива и софтуерните си платформи. През нейните системи и тези на VeriFone минават 80% от картовите разплащания по света, демонстрират данни на Mobile Transaction.

За да се утвърди на пазара, френската компания влага към 4 милиарда евро за придобиването на над 10 компании и има вложения в разнообразни браншове.
 Как технологиите трансформират цифрови разплащания и по кое време банките ще оперират с тях - акцент във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
Как технологиите трансформират цифрови разплащания и по кое време банките ще оперират с тях - акцент във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow

На 14 април, от 14:15 часа специалисти ще разясняват отвореното банкиране

Контекст : SoftPoS решенията, за които се употребяват общоприети смарт телефони, имат огромен капацитет за реализация при дребните бизнеси и самостоятелните бизнесмени. За доста от тях общоприетият терминал е прекомерно безценен.

Според плановете на Ingenico в случай че през 2022 година е имало 3,1 млн. съоръжения на сходни решения, то към 2027 година те към този момент ще са съвсем 12 млн. в световен мащаб. Надпреварата сред Ingenico и VeriFone сигурно ще продължи и в тази сфера.
 Amazon започва биометрична технология за разплащания
Amazon започва биометрична технология за разплащания

Засега единствено в два магазина на Amazon Go

В прав текст: " Нашите клиенти и сътрудници по света ясно разпознават SoftPoS като една от най-големите благоприятни условия сега. Тя одобряват SoftPoS като стратегически прийом за ангажиране на нови потребителски сегменти, както и за създаване и експериментиране на новаторски способи на приложимост в огромен мащаб - с минимални вложения в технологии и дистрибуция. Те виждат в Ingenico приближен сътрудник, който да им оказва помощ за това. Много се вълнуваме от това, че ще предоставим тази висококачествена опция на нашите скъпи клиенти посредством партньорството си с надарените екипи на Phos ", разяснява генералният управител " Платежна платформа като услуга " в Ingenico Джулио Монтемано.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР