Един от най-големите производители на авточасти у нас - японската

Един от най-големите производители на авточасти у нас - японската ...

Японската компания Язаки затваря трите си завода в България до 5 април.


Един от най-големите производители на авточасти у нас - японската компания „Язаки“ съобщи, че преустановява масовото производство на заводите си в Димитровград, Сливен и Ямбол до 5 април 2020 г.

Тези мерки са взети в отговор на повишаващото се разпространение на коронавируса, в изпълнение на местните и националните здравни разпоредби и мерки за безопасност, както и на спирането на производството на превозни средства и оригинално оборудване за автомобили от страна на много клиенти на компанията, е посочено в официалното съобщение.

Спирането на дейността засяга около 2470 служители в производствената база на “Язаки” в Димитровград и около 2000 служители в производствата в Сливен и Ямбол.

В глобален мащаб над  20 регионални производствени обекта на „Язаки“ или са прекратили всички операции, или са въвели частично спиране на дейността от този момент до 30 март.

Очакваните дати за възстановяване на дейността  могат да бъдат променени, за да се отговори на разпоредбите на местните и националните власти и на рестартирането на дейността на производителите на оригинални части и автомобили, се казва още в съобщението.

Източник: mediapool.bg