Един от най-големите производители на алуминий в света - руската

...
Един от най-големите производители на алуминий в света - руската
Коментари Харесай

Американските автомобили ще се изработват от руски алуминий

Един от най-големите производители на алуминий в света - съветската компания "Русал ", американският холдинг Braidy Industries Inc. и софтуерната компания NanoAl подписаха контракт за основаването на цех за произвеждане на валцувани листове алуминий за потребностите на щатската автомобилна промишленост в гр. Ашланд, щата Кентъки, оповестява ТАСС.

Капацитетът на фабриката ще бъде 500 000 тона горещо валцувана лента и 300 000 тона подготвена продукция от студено валцуван алуминий годишно, като оборудването ще разрешава производството на листове с ширина 104 инча (264.16 см) - повече от опциите на всеки различен цех в Съединени американски щати.

Продукцията на новото дружество ще помогне да бъде удовлетворен предстоящият недостиг на алуминиеви листове за американската автоиндустрия. Авиационният метал ще се доставя от новострояща се фабрика в гр. Тайшет в сибирската Иркутска област.

"Русал " ще има 40% от новия цех в Кентъки, а Braidy Industries - 60%. Споразумението би трябвало да бъде завършено юридически през второто тримесечие на годината, след което ще бъде взето дефинитивно решение за започване на строителството.

Търсенето на алуминий в Съединените щати нараства стремглаво през последните години след старта на държавна стратегия за понижаване на междинния разход на новите коли. Това принуждава от ден на ден производители на съставни елементи и съоръжение да минават към потребление на лекия метал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР