Един от най-големите проблеми пред пенсионерите в развитите икономики е

...
Един от най-големите проблеми пред пенсионерите в развитите икономики е
Коментари Харесай

Пенсионерите по света ще изхарчат спестяванията си 10 години преди смъртта си

Един от най-големите проблеми пред пенсионерите в развитите стопански системи е дали парите ще им стигнат до края на живота, написа Bloomberg.

От Съединени американски щати през Европа и Австралия до Япония спестяванията за пенсиониране не се усилват задоволително бързо, с цел да са задоволителни да покрият предстоящото нарастване в продължителността на живота, считат от Световния стопански конгрес. Резултатът е, че парите на пенсионерите могат да свършат 10 години преди живота им.

Ако не бъдат подхванати незабавни ограничения, по-възрастните хора или ще би трябвало харчат доста по-малко, или да отсрочат пенсионирането.

Изчисленията за Съединени американски щати сочат, че 65-годишните имат задоволително спестявания за 9,7 години - което оставя " дупка " от 8,3 години. За дамите, които живеят по-дълго, тази " дупка " е 10,9 години. Световният стопански конгрес пресмята, че пенсионерите ще се нуждаят от приход, еднакъв на 70% от този преди пенсионирането им.

В Австралия, Англия, Канада и Холандия обстановката е даже малко по-лоша: междинната " дупка " е 10 години. А за дамите тя е с две до три години повече. Но най-тежка е обстановката в Япония - 15 години за мъжете и съвсем 20 години за дамите.

Макар че японските служащи не пестят по-малко от останалите, те влагат в по-сигурни активи, които носят по-малка рентабилност. Заради това спестяванията им са задоволителни за едвам 4,5 години след пенсионирането им. Нещо повече, междинната предстояща дълготрайност на живота за японските дами е 87,1 години - най-високата в света. За мъжете е 81 години.

Общата бездна на нужните средства по света може да надвиши $400 трилиона до 2050 година През 2015 година тя бе $70 трилиона. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР