Един от най-големите пристанищни оператори в света – Дубай порт

...
Един от най-големите пристанищни оператори в света – Дубай порт
Коментари Харесай

Дубайски пристанищен оператор с интерес към българските портове

Един от най-големите пристанищни оператори в света – " Дубай порт уърлд ", е показал интерес да влага в българските пристанища и към основаването на високотехнологични логистични центрове в разнообразни градове на страната. Това оповестиха от Президентството в сряда след среща на президента Румен Радев със Султан Ахмед бин Сулайем, основен изпълнителен шеф на " Дубай порт уърлд " (Dubai Port World) и един от най-влиятелните предприемачи от Обединените Арабски Емирства.

Срещата сред двамата идва след присъединяване на българския президент в Петербургския стопански конгрес, където Радев насочи покана към представителите на бизнеса да влагат в България.

Радев и Сулайем са разискали вероятностите за одобряването на България като районен логистичен център за транспорт на артикули от Азия към Европа.

Представителят на " Дубай порт уърлд ", която има 78 логистични терминали в разнообразни елементи на света, е показал, че потреблението на българските пристанища по река Дунав дават опция за бърз достъп до останалите европейски страни.

Държавният глава на собствен ред декларирал, че стратегическото разположение на страната ни сред Европа и Азия и висококвалифицираните фрагменти у нас, основават отлични предпоставки за избора на България като районен логистичен център.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР