Един от най-големите нелегални търговци на оръжие в света -

...
Един от най-големите нелегални търговци на оръжие в света -
Коментари Харесай

Португалия арестува един от най-известните търговци на оръжие

Един от най-големите незаконни търговци на оръжие в света - 66-годишният белгиец Жак Мосю, беше задържан в Португалия. Той е бил арестуван във плантация край португалския град Евора, съобщи БГНЕС.
Смята се, че Мосю, прочут с прякора Маршала, е съпричастен към доставката на оръжие на участниците във всички огромни военни спорове по света през последните 30 години.
Белгийските управляващи ще изискат той да бъде екстрадиран от Португалия, откакто през октомври 2018 година беше наказан на 4 години затвор и санкция от 1,2 милиона евро от Белгийския апелативен съд за противозаконен трафик на оръжие и присъединяване в незаконна група.
Мосю е наказан и на 23 месеца затвор в Съединени американски щати през 2010-та година за опит да внесе елементи за изтребители в Ирак.
През 2002 година, съд в Брюксел осъжда Жак Мосю на 3 месеца зад решетките за продажба на оръжие, в това число елементи за ракети на Иран, Китай, Еквадор, Босна и Херцеговина и Хърватска през 80-те и 90-те години.
Последният му арест е вследствие на пристрастеността му към конете – неплатена сметка от 2500 евро за превозване на коне от вилата му във Франция до Португалия дава диря на полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР