Един от най-големите ми грехове е, че магистралите в България

...
Един от най-големите ми грехове е, че магистралите в България
Коментари Харесай

Големият ми грях е, че магистралите са безплатни, сподели Борисов

Един от най-големите ми грехове е, че автомагистралите в България са безвъзмездни. Като влязат в прилежащите ни страни си заплащат. Нямахме нито една автомагистрала и толкоз им се радвахме, че изобщо не помислихме за това. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов в изявление за сръбската „ Първа ТВ “.

"В събота по време на визитата ми в Сърбия за откриването на автомагистралата от българската граница до Ниш дадох изявление на Йована Йоксимович от Първа сръбска телевизия. Предстои аудиенция на президента Вучич в България, с цел да види напредъка по строителството на „ Балкански поток “. Работим по концепцията балканските страни да си уеднаквим толсистемите, с цел да може цените на километър да са идентични в другите страни – това доста ще улесни бизнеса. Нашите Граничен контролно-пропусквателен пункт са строени преди време по този начин, че по тях да не минават хора, а в този момент работим по разширение на „ Калотина “. С президента Вучич обсъждаме концепцията там да създадем бързи ленти, с цел да може директният трафик елементарно да минава ", сподели Борисов.

Премиерът акцентира, че стопанската система върви напред, толсистемата е пред стартиране, което е огромна опция балканските страни да си уеднаквят толсистемите, с цел да може цените на километър да са идентични в другите страни – това доста ще улесни бизнеса, превоза, туристите.

„ Тази инфраструктура, която построяваме, значи за България и българската стопанска система бърз превоз до Западна Европа. За Сърбия – имат топлите пристанища на Черно море - Варна и Бургас, единствено на няколко часа по автомагистрала, без един светофар. Или в случай че завият от „ Тракия” по „ Марица”, до центъра на Истанбул нямат светофар, единствено автомагистрали ", сподели още Борисов.

Той добави, че България и Сърбия приключват един развой, в който се обновяват жп линиите и ще могат да се движат със 180 км/час

През идната седмица сръбският президент Александър Вучич ще посети София, с цел да види напредъка на газовия "Балкански поток ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР