Един от най-големите футболни таланти на социалистическа Германия е бил

...
Един от най-големите футболни таланти на социалистическа Германия е бил
Коментари Харесай

Откриха мъртъв легендарен футболист

Един от най-големите футболни гении на социалистическа Германия е бил открит мъртъв. Тялото на 53-годишния Йорг Щюбнер е намерено от майка му в апартамент на десететажна панелка в Дрезден. Полицията изключва опцията за самоубийство.

Щюбнер е една от футболните звезди на Германска демократична република през 80-те години на ХХ век, като записва 47 мача и един гол за националния тим на Източна Германия. Играе като халф на Динамо (Дрезден) дружно с Улф Кирстен и Матиас Замер. За разлика от тях обаче, той не съумява да пробие в елитния спорт на обединена Германия.

„ Ако не беше станало обединяването, щях да имам семейство, деца и треньорска работа “, твърди Йорг Щюбнер приживе.

Улф Кирстен разгласява на профила си в „ Инстаграм “ фотография с някогашния си съотборник и написа: „ Дълбоко съм покъртен от загубата на Щюбс “. Щюбнер взе участие в прощалния мач на Кирстен през 2003 година в Дрезден и вкарва последния си гол на стадиона на Динамо.

През последните години той страда от меланхолия и взаимозависимост към опиати и алкохол. Преди известно време някогашният футболист опита да измъкне от порочния кръг посредством работа като събирач на земеделска годишна продукция на Канарските острови. Преди година беше санкциониран от управляващите, откакто заплаши собствен комшия с газов револвер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР