Един от най-големите доставчици на кафе в Европа Tchibo, стъпва

...
Един от най-големите доставчици на кафе в Европа Tchibo, стъпва
Коментари Харесай

Европейски кафе гигант стъпва на американския пазар

Един от най-големите снабдители на кафе в Европа Tchibo, стъпва и на американския пазар. Компанията се обзалага, че повече от 70 години опит в промишлеността ще й помогне да има триумфи сходни на Starbucks Corp. и Peet`s Coffee, написа Bloomberg.

Базираната в Хамбург компания ще показа своето мляно кафе в границите на идващите седмици. Главния изпълнителен шеф Томас Линемайр има предходен опит в Съединени американски щати като началник на американското поделение на Lindt & Sprungli AG за много дълъг интервал от време - от 1999 до 2016 година, помагайки на шоколада да се издигне до номер 3 в страната въз основата на продажби.

Tchibo към този момент се продава в цяла Европа и неговият основен изпълнителен шеф в този момент има за цел да притегли феновете на кафето и в Съединени американски щати.

" Целим да притеглим по-богатите, по-младите консуматори и ценители на кафе ", сподели Линемайр. " Искаме да утвърдим нашата компания като водач по качеството. "

Кафето на Tchibo ще се популяризира от Rainmaker Food Solutions и ще се предлага в необятен набор от търговци на дребно в Средния Запад в Илинойс, Индиана, Айова, Охайо, Мичиган, Минесота, Мисури и Уисконсин. Продуктите включват печено и мляно кафе, и на зърна.

Компанията Tchibo е учредена през 1949 година, има годишни продажби от близо 4 милиарда $, като кафето съставлява към половината от това, сподели Линемайр. Компанията има кафе плантации в Бразилия и Танзания и над 1000 магазина на дребно, където продава домашен уреди, в това число кафе машини. Tchibo има за цел да се конкурира с огромните американски национални търговци на дребно и до известна степен със Starbucks и Peet`s, съгласно изпълнителния шеф на компанията.

Tchibo навлиза на пазара на печено и смляно кафе, който генерира към 4 милиарда $ продажби през предходната година в Съединени американски щати, съгласно Джеймс Уотсън, пазарен анализатор на Rabobank в Ню Йорк.

Продажбите на кафемелачки и абонаментните услуги за кафе нарастват в интервал, когато пандемията Covid-19 е трансформирала държанието на потребителите, споделя Уотсън.

Конкуренти

Tchibo ще се изправи пред огромната конкуренция от европейската Illy Cafe SpA, която продава първокласни артикули и се уголемява в Съединени американски щати. Covid-19 беше удар за продажбите на компанията, 60% от които идват от заведения за хранене, кафенета, самолетни компании и превоз. Италианската компания отговори, като ускори фокуса си върху потреблението вкъщи и онлайн търговията.

Премиум опция

" Американците пият доста по-малко кафе в офиса отвсякога и огромна част от потреблението и даже смилането се реалокира в домашни условия ", сподели Матю Бари, съветник по питиета за пазарен откривател на Euromonitor International. " Има положителни благоприятни условия за по-висококачественото кафе, предопределено за домашна консумация. "

Тъй като потребителите прекарват повече време у дома и икономисват пари, като не излизат на кафе, той споделя, че има основателна причина да се счита, че забележителна част от феновете на кафе ще харчат повече за кафе, в сравнение с преди Covid, до момента в който има пандемия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР