Един от най-големите дезинформатори за коронавируса във Facebook беше забранен

...
Един от най-големите дезинформатори за коронавируса във Facebook беше забранен
Коментари Харесай

Facebook блокира тролове в Северна Македония и Филипините, пускали фалшиви новини

Един от най-големите дезинформатори за ковид във Фейсбук беше неразрешен от платформата заради потреблението на така наречен Ферми на тролове от Северна Македония и Филипините, оповестиха от софтуерния колос.

Издателят Natural News беше един от най-плодотворните „ тласкачи “ на видеоклипа за интрига „ Plandemic “, който погрешно твърди, че коронавирусът е част от комплициран държавен скрит план за надзор на популацията посредством ваксини и неправилно показан, че носенето на маска усилва риска от заразяване. с новия ковид.

Фейсбук заяви, че е намерил непознати тролове, които непрекъснато разгласяват наличие от Natural News, уеб страница за битка срещу имунизациите, който постоянно разгласява подправени тайни теории за ковид, свързани с 5G мрежата и Бил Гейтс. Те също разгласиха наличие в сестринските уеб сайтове NewsTarget и Brighteon в опит да усилят изкуствено своя трафик.

„ Премахнахме тези страници за спам и неуместно държание, а не за наличието, което разгласяват. „ Те заблуждават хората по отношение на известността на техните постове и разчитат на „ ферми със наличие “ в Северна Македония и Филипините “ , се споделя в известие на компанията.

От мрежата прецизират, че дейностите им са част от обикновен метод срещу спам мрежите.

Наред с другото неуместно държание Natural News разгласява наличието си с извънредно висока периодичност на визити, пробвайки се да избегне рестриктивните мерки, което дейно задейства алармите за спам във Facebook, оповестиха от компанията.

Natural News е уеб страница, благосъстоятелност и ръководен от Майк Адамс, продавач на хранителни добавки, прочут също като The Health Ranger. Операцията на Адам е най-лошото разпространяване на здравна дезинформация в Интернет, демонстрира разбор на NBC News.

Миналата година уебсайтът е хазаин на публикации за рака. В публикация от април се споделя: „ Раковата промишленост не търси лек; те са прекомерно заети с правенето на пари ", което разпространява неоснователната доктрина на конспирацията, че „ Голямата фармация “ крие известно лекарство от рак, с цел да поддържа хората заболели, имаше 5,4 милиона споделяния, мнения и реакции, най-много във Facebook, съгласно данните, събрани посредством BuzzSumo, компания за разбори на обществени медии.

Avaaz, онлайн организация за битка с дезинформацията, съобщи в изследване, че Natural News достигнала нови висоти след първичната възбрана предходната година, като сътвори неофициални подгрупи, които популяризират здравна дезинформация в обществената мрежа.

„ След завземането, Natural News доближи до стотици милиони хора, употребявайки страници, които пускат тази дезинформация “, споделя Лука Никотра, откривател от Avaaz.
Изследванията на Avaaz разкриха, че наличието на Natural News има повече ангажираност във Facebook, в сравнение с линковете към СЗО, комбинирани през последната година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР