Един от най-големите бизнес форуми на Балканите - Индустрия 4.0,

...
Един от най-големите бизнес форуми на Балканите - Индустрия 4.0,
Коментари Харесай

Откриха 37 000 нови работни места в Пловдивско

Един от най-големите бизнес конгреси на Балканите - „ Индустрия 4.0 ”, се организира през вчерашния ден в Пловдив. Събитието имаше за цел да събере на едно място някои от най-хубавите мениджъри, бизнесмени и специалисти от всички сфери на бизнеса и да им даде платформа за разискване на новите трендове в индустриалните процеси и опциите за районно съдействие. За трета поредна година Пловдив е хазаин на конференцията, като един от най-бързо разрастващите се индустриални центрове в България.

Гости и лектори на събитието бяха ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев и топ банкерът Левон Хампарцумян. Гости на събитието бяха още министърът на стопанската система Емил Караниколов, шефът Изкуствен разсъдък, тактика и промяна в Ericsson Милап Пател, районният шеф на Veolia Франсоа Деберг и доста други експерти. Програмата беше разграничена в четири обособени дискусионни панела, насочени в другите области на промишлеността.

На срещата беше подчертано върху числата, превръщащи Пловдив в привлекателна дестинация за директни вложения. Под тепетата е максимален растеж на заетостта в безспорни стойности за страната. Общият брой нови работни места в област Пловдив за 2017 година е над 38 000 по данни на Национален статистически институт. Тези данни са показателни, че община Пловдив и Тракия Икономическа Зона са сполучлив образец за възкръсване на производството и са на прага на последваща значима стъпка - внедряването на Индустрия 4.0.

Основен акцент в събитието бяха разискванията за новата индустриална карта на Европа, която би трябвало да изравни позициите и изискванията на пазара за всички компании от страните членки на Евросъюза. Друга необятно дискутирана тематика беше цифровата промяна на европейската стопанска система и идната стратегия " Цифрова Европа ". Тя планува средства в размер от над 9,2 милиарда евро, с цел да трансформира фирмите от Европейски Съюз в водачи в цифровата стопанска система. Сред дискутираните тематики бяха също по този начин и новите трендове на автоматизация, цифровизация и съгласуваност на индустриалните системи и интервенции, както и настоящите трендове в индустриалните процеси и опциите за районно съдействие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР