Един от най-големите бичове в живота е да видим как

...
Един от най-големите бичове в живота е да видим как
Коментари Харесай

Каква е разликата между деменция и Алцхаймер

Един от най-големите бичове в живота е да забележим по какъв начин по-възрастните ни близки губят мозъчните си запаси, без да могат да създадат каквото и да е.

Свикнали сме обаче да използваме названия като " Алцхаймер " и " деменция ", без да си даваме ясна сметка какво тъкмо значат тези термини. Простено ни е - и лекарите го вършат, споделят учени от университета Колумбия, Съединени американски щати.

Деменция

Деменцията е чадър за доста други типове мозъчна деградация и може да се появи в разнообразни стадии на живота, и заради разнообразни аргументи. Тя е по-скоро синдорм, в сравнение с съответна болест.

 Снимка 383447

Източник: iStock

Деменцията може да се появи след инсулт, инфаркт или просто по-сериозен битов случай.

Алцхаймерът е виновен за 50% от диагнозите на деменция .

Съдовата деменция също е постоянно срещана, получава се при дефицит на О2 до мозъка и най-често е съпровождана от диабет.

Алцхаймер

Алцхамерът е много сложен за акуратно диагностициране, тъй като е нужна аутопсия за 100% акуратност. Обикновено учените разчитат на детайлни рентгенови фотоси и скенери, само че даже тогава диагнозата не може да се каже, че е изцяло вярна.

 Снимка 383446

Източник: iStock

Повечето хора с Алцхаймер в никакъв случай няма да схванат , че имат тъкмо това заболяване, споделят учените, написа Lifestyle.bg.

Болестта нормално е съпровождана от загуба на краткотрайна памет и компликации при образуване на мемоари от скорошни случки.

Спомените от детството да вземем за пример и други по-отдавнашни прекарвания остават част от индивида, само че не и случилите са неотдавна неща.

Алцхаймерът се предава много дейно по генетичен път и даже се отключва в сходна възраст при другите генерации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР