Един от най-големите африкански футболисти за всички времена - нападателят

...
Един от най-големите африкански футболисти за всички времена - нападателят
Коментари Харесай

Дидие Дрогба е новият национален селекционер на Кот д' Ивоар

Един от най-големите африкански футболисти за всички времена - нападателят Дидие Дрогба беше назначен за старши треньор на националния отбор на своята татковина - Кот д`Ивоар, заяви уеб сайтът BSNSports.com.ng.

Той се снабди неотдавна със своя треньорски ПРО-лиценз и влиза в специалността с големи упоритости. От федерацията са му сложили като непосредствена задача да завоюва идващите две издания на шампионата за Купата на Африка, поради обстоятелството, че през 2024-а година страната е хазаин на събитието. Също по този начин той самичък си сложи като цел да класира тима на Мондиал 2026, на който домакини са Съединени американски щати, Мексико и Канада.

" Огромно наслаждение е да се върна в Африка и да стартира треньорската си кариера в моята татковина. Говорих с Яя Туре да стане мой асистент и чакам решението му. Надявам се, че ще одобри, с цел да образуваме мощен екип. Мечтата на президента на нашата федерация Аласан Уатара е да види Кот д`Ивоар като международен първенец през 2026-а година. Вероятно би трябвало да се фокусираме първо върху двата шампионата за Купата на Африка, които ни предстоят, и по-късно да мислим за Световното в Северна Америка ", сподели Дрогба на формалното си показване като народен селекционер.
 Дидие Дрогба ще се бори с подправените сътрудници
Дидие Дрогба ще се бори с подправените сътрудници

Бившият ас на Челси повежда война с ментетата на пазара
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР