Един от най-емблематичните небостъргачи в Ню Йорк скоро може да

...
Един от най-емблематичните небостъргачи в Ню Йорк скоро може да
Коментари Харесай

Един от най-забележителните небостъргачи в Ню Йорк си търси нов собственик

Един от най-емблематичните небостъргачи в Ню Йорк скоро може да има нов притежател. Сградата " Крайслер " (Chrysler), която е благосъстоятелност на суверенния фонд на Абу Даби, е пусната за продажба, настояват източници, представени от Bloomberg.

Според информация на Wall Street Journal притежателят на кулата в Манхатън е наел организацията за търговия с недвижими парцели CBRE Group Inc., с цел да продаде небостъргача.

През 2008 година Абу Даби купи постройката посредством своя държавен капиталов фонд, който стана част от капиталовата група Mubadala Investment Co. след обединение предходната година.

Преди малко повече от десетилетие държавният фонд заплати 800 милиона $, с цел да придобие 90-процентов дял от собствеността на небостъргача.

Небостъргачът е издигнат от компанията " Крайслер " (Chryshler) през 1930 година. Висок е 319 метра, има 77 етажа и 32 асансьора. Една от най-забележителните здания в Ню Йорк е направена по поръчка на тогавашния сенатор на града Уилям Рейнолдс. Готовият план за небостъргача се продава на Уолтър Крайслер - основателят на американския авто производител.

В устрема си да издигне най-високата постройка в света, Chrysler е строила по 4 етажа на седмица, което звучи необикновено и през днешния ден. На върха на постройката архитектът Ван Ален, който създава и плана за нея, слага 38-метрово стоманено копие. По сходство на други здания по това време, небостъргачът " Крайслер " също е издигнат във френски жанр " Арт деко ".

 Снимка 399347
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР