Един от най-добрите ученици на гения в Бразилското Джу Джицу

...
Един от най-добрите ученици на гения в Бразилското Джу Джицу
Коментари Харесай

Дилън Данис: Конър може да победи Хабиб дори и в граплинг мач!

Един от най-хубавите възпитаници на гения в Бразилското Джу Джицу – Марсело Гарсия, счита, че публиката не отдава заслуженото почитание на Конър що се отнася до граплинг уменията му и по какъв начин те ще наподобяват против тези на Хабиб Нурмагомедов. Разбира се, спекулацията идва от Дилън Данис, който с изключение на подготвителен сътрудник на иралндската суперзвезда е и един от най-големите му последователи. Данис е черен колан и главен спаринг сътрудник на Макгрегър в граплинг департамента още от втория мач на ирландеца с Нейт Диаз. Дилън е международен първенец на кафеви колани Gi и No Gi за 2014 година в най-голямата организация – IBJJF (International Brazilian Jiu Jitsu Federation).

„ Хората би трябвало да схванат, че никой не става първенец в UFC в две категории единствено посредством страйкинг умения. Той е приключен войник, извънреден спортист с високи умения на всички места. Мисля, че всички ще се шокират!” споделя Данис.

Дагестанецът е спряган за един от най-способните граплъри в целия набор бойци, с който разполага UFC. Въпреки това, Данис не счита, че той би затруднил изключително Конър Макгрегър на земята. Дилън е подготвен да се обзаложи, че в случай че това беше граплинг дуел, то неговият съотборник още веднъж ще излезе победител.

„ На земята Хабиб е добър. Но той не е доста добър в пасването на гарда. Не го виждате постоянно да минава гарда на съперниците си и да стига до по-доминантни позиции. Борбата му е доста постоянна. Но според мен Конър против Хабиб в граплинг мач ще приключи с победа за Макгрегър. Говоря за ADCC или IBJJF мач. Хабиб няма да може да направи нищо на Конър и това е!” споделя той.

Според Дилън Данис ММА мачът им ще приключи със относително бърз нокаут.
„ Мисля, че ще е в първия или втория рунд. Тренирал съм с Конър преди и аз съм граплър. Тренирал съм с доста бокьори, играл съм спаринг с доста хора и разликата не е какъв брой мощно удря, а къде те удря. Само един човек ми е създавал такива проблеми и това е той.” споделя състезателят в Bellator.

Според Дилън повода за превъзходството на Хабиб била неналичието на вярна подготовка от страна на съперниците му. Той дефинира и суматохата, която настига съперниците за огромен фактор в дуелите на дагестанския първенец.

„ Това няма да се случи с Макгрегър. Другите не вършат нищо и единствено стоят до момента в който той е взел гърба им и ги удря. Конър е доста добър на земята! Има необикновен треньор по Бразилско Джу Джицу и мисля, че доста хора ще се изненадат от равнището му. Борил съм се с доста хора през живота ми, само че Конър е неповторим спортист. Начинът, по който може се движи, да пасва гард и да нападна е неописуем” приключва Дилън Данис.

Мислите ли, че всички тези думи са просто това, което се чака да каже Данис като част от екипа на Макгрегър? Всички помним сигурността, с която той убеждаваше публиката, че Конър ще нокаутира Флойд Мейуедър през август предходната година. Дали и този път кликата към Конър основава легенди за уменията му, или спортист като него, с дълготраен опит и достигнал кафяв колан в Бразилското Джу Джицу не е допустимо да не бъде на високо равнище?
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР