Един от най-добрите руски състезатели по боулинг Алексей Паршуков е

...
Един от най-добрите руски състезатели по боулинг Алексей Паршуков е
Коментари Харесай

Руснак поведе в класирането на “София Интернешънъл Оупън”

Един от най-хубавите съветски състезатели по боулинг Алексей Паршуков е отпред във краткотрайното класиране на шампионата “София Интернешънъл Оупън”, който се организира в Joy Station - Студентски град и е с рекорден награден фонд от 55 000 евро.

Паршуков записа приблизително от серия 253.7 точки и с актив от 1522 води след първите два дни на шампионата. От българите Мехмет Кая е втори в подреждането с 243.8 от серия и 1463 точки. Кая стана и първият участник в конкуренцията, който записа оптималните 300 точки от игра. Трети в подреждането е Ник Кикекис от Гърция с 1432 ( приблизително 238.7). Германският първенец Карстен Ауст е на 4-та позиция с 1415 точки ( 235.8).

“София Интернешънъл Оупън” е вторият по награден фонд шампионат в Европа и тази година е 9-о следващо издание. Над 250 състезатели ще вземат участие до края на седмицата, като до петък ще бъдат квалификациите, а в събота и неделя огромните финали. Най-късно в четвъртък се чакат да се включат и международните и европейски шампионки Кейша Вегнер и Джени Вегнер от Швеция, спечелилият в миналогодишното издание в София и №1 във Англия Пол Муур, лидерът в европейската класация Оливер Мориг от Германия и най-хубавите състезатели на Финландия, Швеция, Гърция, Холандия и Испания.

Известните имена постоянно идват един ден преди финалите и вземат участие в една квалификационна серия, в която вършат резултат, който да им е задоволителен за влизане в последната фаза. Сериите стартират всяка заран и не престават до късно вечерта, като се вършат къси почивки за намазване на 20-те писти. Входът за фенове в Joy Station е свободен, а настояща информация и картина в действително време може да намерите в профилирания уебсайт – bowlzone.eu.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР