Един от най-добрите полски волейболисти в историята Мариуш Влазли ще

...
Един от най-добрите полски волейболисти в историята Мариуш Влазли ще
Коментари Харесай

Трефъл обяви трансфера на Мариуш Влазли

Един от най-хубавите полски волейболисти в историята Мариуш Влазли ще бъде състезател на Трефъл (Гданск) от 1 юли, оповестиха публично от клуба . През март 36-годишният умел диагонал разгласи, че след 17 години вярна работа напуща гранда СКРА Белхатов, само че договорът му изтича публично в края на месеца и незабавно на 1 юли ще подпише договор с Трефъл за сезон 2020/21.
 Ръководството на Трефъл (Гданск) даде " зелена светлина " за прехвърлянето на Мариуш Влазли
Така Влазли ще се събере още веднъж със своя добър другар Михал Винярски, който е старши треньор на Трефъл. Винярски и Влазли са играли дружно в интервалите 2009-2013 и 2014-2017 година с цветовете на СКРА Белхатов. Освен това, след края на спортната си кариера Винярски остана в клуба като помощник-треньор. Заедно те стигнаха и до купата на Мондиал 2014 и среброто на международното състезание през 2006 година с националния тим на Полша.

" Това, несъмнено, е огромна смяна за мен, тъй като тези 17 сезона в Белхатoв бяха съпроводени от доста огромни страсти и не е елементарно да напусна това място след такова време. Любопитен съм обаче и за новите провокации, които чакам с неспокойствие в новия град и клуб. Чувствам, че съм изцяло подготвен за тази смяна. Говорих доста с Михал Винярски и несъмнено с помощта на него пристигнах в Гданск, само че когато взех това решение, желаех и да е уместно за фамилията ми и децата ми. Трефъл има един от най-хубавите волейболни центрове за деца и младежи, където синът ми ще може да израсте, а Гданск е прелестен град. Всъщност, анализирайки другите аспекти на тази смяна, открих единствено позитиви ", споделя Влазли пре клубния уебсайт на Трефъл.

" Би било грехота да не се възползваме от тази опция, когато един от най-хубавите нападатели в полската лига, както и света, желае да се причисли към нашия тим, знаейки нашия бюджет и знаейки, че не сме клуб, който може да си разреши огромни контракти. Убеден съм, че целият тим ще се възползва от опита на Мариуш и той ще бъде водещата фигура на Трефъл (Гданск) в идния сезон. Много съм благополучен, че имаме Мариуш в редиците си ", сподели пък Михал Винярски.

" Считам прехвърлянето на Мариуш Влазли за един от най-важните моменти в 15-годишната история на нашия клуб. Искам да благодаря на община Гданск, на компанията Трефъл и на всички наши спонсори и сътрудници, че дружно можем да развием волейбола в Гданск. През последните 15 години създадохме клуб, който въпреки да не е един от водачите в лигата във финансово отношение, притегля толкоз огромни имена на полския волейбол, колкото Михал Винярски преди година, а в този момент Мариуш Влазли. Много съм благополучен, че с изключение на млади играчи от нашата школа имаме икони като Мариуш Влази в редиците на Трефъл. Убеден съм, че ни следва доста забавен сезон, изпълен с огромни страсти ", призна от своя страна и президентът на клуба Дариуш Гадомски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР