Един от най-добрите пианисти в света - Иво Погорелич, вече

...
Един от най-добрите пианисти в света - Иво Погорелич, вече
Коментари Харесай

Виртуозният пианист Иво Погорелич ще свири утре в София

Един от най-хубавите пианисти в света - Иво Погорелич, към този момент е в София. Той ще свири със Софийската филхармония на следващия ден вечер в зала " България ".

Наричат го талант, още когато е на 22 години. На една от първите му изяви, влиятелния конкурс за пианисти - " Шопен " във Варшава, член на журито си потегля с думите, че " той е прекомерно добър ". Иво Погорелич е от сръбско-хърватски генезис. Но обикаля целия свят с гения си.

“Всяко произведение звучи друго всякога. Защото, когато още веднъж се върнеш към него след години, намираш нещо друго в него. Нещо ново, което те въодушевява. Нещо, което не си виждал преди. Защото ние се променяме. Нашите усещания се променят”, споделя Иво Погорелич.

Eдна от сбъднатите му фантазии е градежът на болница в Сараево, за който е оказал помощ. След загубата на брачната половинка си загърбва сцената за близо 10 години. Но през днешния ден още веднъж е преоткрил щастието от музиката. Така на следващия ден вечер и българската аудитория ще може да се наслаждения на осъществяването под диригентската палка на Найден Тодоров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР