Един от най-добрите ни плувци Антъни Иванов даде интервю за

...
Един от най-добрите ни плувци Антъни Иванов даде интервю за
Коментари Харесай

Антъни Иванов: Допинг проверките нарушават правата на хората

Един от най-хубавите ни плувци Антъни Иванов даде изявление за предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия 1, в което още веднъж засегна честите допинг инспекции, на които самият той бива подлаган.

Студентът във " Вирджиния Тех " изрази мнение, че честите инспекции нарушават правата на спортистите и времето им за отмора.

" Допинг инспекциите нарушават правата на хората и времето им за отмора. Не им разрешават да се откъснат най-малко за малко от спорта. При мен се случи по този начин, че се обадиха на моя треньор по средата на тренировката ми и аз трябваше незабавно да изляза от басейна и да се прибера у нас. Всичко това бе отвън часа ми за инспекция и считам, че беше неуместно. Излиза, че ти би трябвало да си подготвен 24 часа в денонощието да приемеш хора у вас. Смятам, че това нарушава правата на спортистите, само че в последна сметка разпоредбите не могат да се трансформират. Самите допинг ченгета пък са брутални. Никой не се интересува от самия теб, от кариерата ти или от твоето улеснение ", съобщи Иванов.
 Първо в Sportal.bg! Спряха спортните права на най-хубавия български плувец, пропуща Париж 2024 Първо в Sportal.bg! Спряха спортните права на най-хубавия български плувец, пропуща Париж 2024
Българинът разяснява и дали вижда някаква наклонност в честите инспекции на българските плувци, които вероятно са били и повода за допинг абсурда у нас през предходната година.
 Антъни Иванов може да апелира наказването си пред CAS Антъни Иванов може да апелира наказването си пред CAS
" Не знам какъв брой постоянно ревизират останалите български спортисти. На мен ми се случва всяка седмица или през седмица. Аз нямах нищо общо с въпросния скандал, защото аз не бях в България тогава ", показа той.

Антъни Иванов приказва още и за миналия сезон, както и за задачите си за идното международно състезание в дребен басейн в Мелбърн, Австралия през декември.

" Годината беше сложна за мен. Сезонът в университета се разви добре за мен, само че по-късно имах потребност от отмора и за жал съответства с подготовката за Световното и за Европейското. Сега обаче упражнявам още веднъж и се сготвям интензивно за Световната купа в Индианаполис след две седмици и за Световното състезание в Австралия. Целта ми е да повторя класирането си за финала и да пъдя по-предно класиране от шесто място ", разяснява Антъни Иванов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР