Един от най-добрите ни джаз пианисти - Живко Петров, ще

...
Един от най-добрите ни джаз пианисти - Живко Петров, ще
Коментари Харесай

Джаз пианистът Живко Петров представя с концерт новия си албум

Един от най-хубавите ни джаз пианисти - Живко Петров, ще показа последния си албум пред софийската аудитория. Музика, обвързвана с тишината и персоналните преживявания. Така създателят дефинира творбите, които е събрал в диска с името " TEN ". Концертът е от 20 ч. в кино " Люмиер ".

Тишината преди да допре на клавиша на пианото. Краткият момент е изпълнен с приятност, очакване и размисъл. И във владеенето му се крие част от майсторството на огромните създатели.
Живко Петров, пианист: Ние, музикантите се учим на тези неща през годините и за нас, в случай че задържиш повече тишината в музиката сред тоновете, тогава е цялостното благополучие. " TEN " e албумът, в който суетата си отива, егото си отива и поемаш по пътя на цялостното благополучие.
Разговор със самия себе си за " всичко, което би желал да бъде ". И някъде там в музката на Живко Петров усещаме " светлините на града " и дочуваме " танца на безконечното пиано ". Самите заглавия в алуба демонстрират какъв брой е персонален той за пианиста.
Живко Петров, пианист: Това е най-важният албум в живота ми, тъй като тук съм 100% Аз - 10 мои композиции, които дръзвам да настоявам, се слушат на един мирис. Като едно произведение.
А в цифрата 10 няма нищо инцидентно. То е като 10 пръста, с които Живко Петров ще изсвири 10 пиеси, въодушевени неща, които са го впечатлили през годината.

На премиерата публиката ще види за първи път и видео към едно от творбите, с присъединяване на Теодора Духовникова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР