Един от най-добрите начини да защитите безжичния си принтер е

...
Един от най-добрите начини да защитите безжичния си принтер е
Коментари Харесай

5 начина за защита на безжичния принтер


Един от най-хубавите способи да отбраните безжичния си принтер е да възбраните мрежовия щемпел (снимка: Brother)

З а да практикувате сполучливо хибридния модел на работа, би трябвало да разполагате с подобаваща техника. Например, безжиче н принтер. Това устройство има голям брой преимущества – по-конкретно може да го управлявате , обновявате и диагностицирате от разстояние. Но безжичният принтер може да бъде и евентуална точка на накърнимост в домашната мрежа, в случай че не го отбраните вярно.

Специалистът в технологиите за щемпел Brother поучава по какъв начин да обезопасите безжичния си принтер в 5 лесни стъпки:

1. Защитете портовете на принтера

Това са софтуерните точки за достъп, употребявани за свързване на външни устройства към принтера. Безжичното печатащо устройство предлага избор от портове, предопределени за набор от устройства, доста от които няма да употребявате. Всеки от тези незащитени портове е евентуално едва звено, което може да бъде хакнато.

Трябва да запушите тези пробойни в отбраната, когато работите от вкъщи си. Можете да го извършите като просто възбраните всички портове, които не ползвате, посредством настройките на принтера ви, като оставите отворен единствено врата, който ползвате. Проверете упътването за приложимост, с цел да разберете по какъв начин да го извършите.

2. Обновете фърмуера на принтера

Фърмуерът е програмен продукт, който ръководи принтера. Може да има непредвидени слаби места, които да разрешат на недоброжелатели да получат достъп до устройството или мрежата ви.

Производителят на вашия принтер евентуално ще актуализира фърмуера на устройството ви постоянно, с цел да се избегнат тези недостатъци – само че е належащо да следвате стъпките. Уверете се, че постоянно обновявате фърмуера на принтера си, с цел да извлечете всички преимущества на отбраната, обезпечена от производителя. Обичайно можете да обновите фърмуера ръчно от контролния панел на принтера, само че още по-лесно би било да позволите автоматизирани обновявания.

3. Използвайте защитна стена (firewall)

Като мрежов предпазен програмен продукт, „ файъруолите ” са ефикасна стъпка за сигурност, която може да защищити компютъра и другите мрежови устройства. Защитната стена може да следи входящите и изходящите данни и да блокира формите на достъп, които не дават отговор на характерни протоколи за сигурност.

Преди да употребявате безжичен принтер, уверете се, че има файъруол. Принтерът или компютърът ви може да има разполагаем авансово конфигурирана защитна стена. В случай че няма, ще би трябвало да инсталирате файъруол на трета страна. Ако не сте уверени по какъв начин да постъпите, обърнете се към отдела във вашата компания, който дава отговор за безжичния ви принтер.

Преди да употребявате безжичен принтер, уверете се, че устройството има защитна стена
(снимка: Brother)

4. Променете авансово заложената ключова дума на принтера

Принтерът ви може да изисква въвеждане на потребителско име и ключова дума за безжичен достъп. Ще откриете, че потребителското име и паролата по дифолт евентуално ще бъдат въведени като стандарт. Не забравяйте, че тази информация може да е известна на външни страни.

А това значи, че когато за първи път инсталирате и настройвате вашия безжичен принтер, би трябвало да се уверите, че сте задали ново потребителско име и ключова дума в настройките. Вместо да употребявате съществуваща дума или фраза, създайте дълга и мощна ключова дума, която съдържа най-малко 12 знака и композиция от дребни и основни букви, числа и специфични знаци.

5. Забранете мрежовия щемпел

Докато принтерът ви е онлайн, той може да бъде уязвим за офанзива. Един от най-хубавите способи да отбраните безжичния си принтер е да възбраните мрежовия щемпел, като употребявате устройството си офлайн, с цел да не може да бъде налично за друго такова.

Една от опциите е да ограничите времето, през което вашият принтер е уязвим, като активирате мрежовия щемпел единствено когато би трябвало да го употребявате. Ако сте изключително загрижени за сигурността, можете да деактивирате за непрекъснато мрежовия щемпел и вместо това да свържете компютъра и принтера посредством кабел.

Обикновено има алтернатива за деактивиране на мрежовия щемпел в контролния панел на вашия принтер. Но това не би трябвало да е належащо, при изискване че сте подхванали всички останали стъпки.

Уверете се, че цялата ви работна мрежа вкъщи е предпазена. Не забравяйте, че даже домашният компютър и мрежата ви да са предпазени, елементарно може да пропуснете други мрежови устройства, като безжичния принтер. За ефикасна и сигурна хибридна работа, всяко онлайн устройство би трябвало да бъде предпазено.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР