Един от най-добрите начини да променим работата и личния си

...
Един от най-добрите начини да променим работата и личния си
Коментари Харесай

Защо повечето работни срещи са толкова ужасни

Един от най-хубавите способи да променим работата и персоналния си живот към по-добро е да преосмислим нашите срещи. Трябва да преосмислим тяхната цел и мечтани резултати. Трябва да се съсредоточим върху самото прекарване – не върху организацията, а върху мозъците и сърцата на хората.

Защо множеството срещи са толкоз ужасни? Защото множеството съставляват едно стоварване на данни, без същинско слушане. Те не оферират нищо вдъхновяващо, просто претрупан или безреден дневен ред. Изненадани ли сме, че повече от 70% от нас са неангажирани? Срещите бяха скучни още преди пандемията. Работата от разстояние и срещите по Zoom или Teams ни вършат още по-самотни,  и разочаровани. Хората желаят да се усещат по-свързани, не по-малко.

Защо съществуват срещите? Ако не, с цел да ни свързват и въодушевяват, тогава какъв е смисълът? Срещите би трябвало да бъдат проектирани с желание да съставляват време и пространство за създаване на нещата дружно, а не просто като част от професионалната рутина. Дистанционната работа направи съдействието по-трудно, само че също по този начин сътвори нови благоприятни условия. Ами в случай че водачите премислят срещите? Какво ще стане, в случай че срещите включват въпроси, които въодушевяват, и диалози, които се свързват между тях и дават опция на хората да си сътрудничат и даже да основават взаимно?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР