Един от най-добрите и известни ресторанти в света може да

...
Един от най-добрите и известни ресторанти в света може да
Коментари Харесай

Eleven Madison Park може никога повече да не отвори врати след коронакризата

Един от най-хубавите и известни заведения за хранене в света може да се окаже затворен и откакто коронакризата отмине, макар че доста други представители от сектора търсят благоприятни условия да се върнат на работа.

Бъдещето на Eleven Madison Park в Ню Йорк, който през 2017 година беше отличен като най-хубавият ресторант в света, остава неразбираемо. Това споделя неговият притежател и началник Даниел Хъм. " Безспорно има въпросителна пред това дали ще отворим още веднъж ", споделя той пред Bloomberg.

" Ще са нужни милиони долари, с цел да заработим. Трябва да върна назад личния състав. Работя с фантастично съоръжение и желая да не преставам да сготвям с най-хубавите и скъпи съставки по изобретателен метод, само че в това време би трябвало да има смисъл от това ", споделя той в изявлението.

Затварянето на първокласният ресторант, който разполага с 80 места за посетители, което идва в средата на март, е било изненадващо за шефът. " Ресторантът беше цялостен до самия край. След това получихме разпореждане да затворим порти ", изяснява той.

Даниел Хъм признава, че е трябвало да освободи 30% от личния състав си, като забележителна част от тези чиновници са били в Съединени американски щати с работни визи. " Всички те трябваше да се приберат вкъщи с празни ръце. Това в действителност ме натъжи ", споделя той. Първоначално Хъм обмисля вид да се обърне към доставките по домовете, само че по-късно се отхвърля.

" Запитахме се има ли смисъл да подготвяме нещо, което доставяме с картонени кутии ", споделя той и прибавя, че в последна сметка с екипа са решили, че не желаят да вършат компромис с прекарването на своите клиенти.

Хъм обаче взема решение друго. След като в продължение на няколко дни той обикаля Ню Йорк с колелото си, взема решение, че би трябвало да се включи в битката с възходящия апетит в мегаполиса. Като член на неправителствена организация, която подготвя безвъзмездна храна с неизползвани артикули от заведения за хранене и кухни, Хъм взема решение да прави същото. Той тегли заем за 250 000 $ и стартира да готви със своите сътрудници. Така дневно те вършат по близо 3000 порции за хора в потребност.

Ако въпреки всичко ресторантът проработи още веднъж, Хъм е решен той да продължава да обезпечава храна на нуждаещите се. " Инфраструктурата за това да сложим завършек на глада би трябвало да пристигна от заведенията за хранене. Не ми е належащо да обезпечавам ястие единствено на този 1% от популацията (бел. ред. тук се има поради най-богатата част от населението) ", приключва шефът. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР