Един от най-добрите халфове в историята на футбола Андреа Пирло

...
Един от най-добрите халфове в историята на футбола Андреа Пирло
Коментари Харесай

Изненада: Андреа Пирло позволявал пушенето в съблекалнята

Един от най-хубавите халфове в историята на футбола Андреа Пирло шокира футболна общност, когато през предходната година реши да застане отпред на турския първокласен Карагюмрюкспор, където обаче не се задържа дълго.

Това лято Пирло се реалокира в Сампдория. Под негово управление някогашният финалист в Шампионската лига, който в този момент играе в Серия " Б " и е на дъното на класирането. В късия му престой в Турция обаче са се случили редица забавни неща, някои от които Колин Казим-Ричардс разкри.

37-годишният някогашен турски национал и футболист на Карагюмрюк,  е роден в Англия, само че смени поданството си въз основа на турския генезис на майка си. В Карагюмрюк Казим-Ричардс беше част от състава, в който по молба на Пирло дойдоха няколко италианци.

Там бяха Стефано Стураро, Кевин Лазаня, Федерико Чекерини, Андреа Бертолачи и Фабио Борини, на който Пирло даде капитанската лента и в последна сметка по-късно го взе със себе си в Сампдория.

Казим-Ричардс разкри в изявление, че Пирло е разрешил на своите сънародници да пушат в съблекалнята и не е знаел по какъв начин да откри дисциплинираност в тима:

" Много италианци играят в Турция от години, само че бях сюрпризиран, когато видях какъв метод на живот имат. Миналия сезон в Карагюмрюк имаше доста пушачи. В клубовете, в които съм играл преди, никой треньор не е разрешавал, само че Андреа Пирло разреши на играчите да пушат цигари в съблекалнята. Първо ги видях да пушат цигари преди подготовка или мачове и той въобще не се притесняваше, оставяше ги да го вършат. Когато обаче видях, че го вършат даже в съблекалнята и на полувремето, бях в действителност шокиран. Очаквах някаква дисциплинираност, само че от това разбрах, че няма ред и не съм сюрпризиран, че всичко завърши и се разпадне толкоз бързо ", сподели Казим-Ричардс.
 Сампдория обмисля да уволни Андреа Пирло
Сампдория обмисля да уволни Андреа Пирло

Наставникът пое изпадналия в Серия " Б " отбор с концепцията да го ускори назад към елита
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР