Един от най-добрите боксьори за всички времена - Роберто Дюран

...
Един от най-добрите боксьори за всички времена - Роберто Дюран
Коментари Харесай

Роберто Дюран: Ригондо ще даде урок на Ломаченко

Един от най-хубавите боксьори за всички времена - Роберто Дюран (103-16, 70 нокаута) е изцяло уверен, че Гийермо Ригондо (17-0, 11 нокаута) ще победи първенеца на WBO в категория "супер перо " Васил Ломаченко (9-1, 7 нокаута), когато двамата се изправят един против различен на 9-и декември в "Медисън Скуеър Гардън " в Ню Йорк.

Ригондо, който държи международната купа на WBA в категория "супер петел " (55,3 кг.), се качи с две катеогрии нагоре до "супер перо " (58,9 кг.), с цел да оспори купата на Ломаченко.

Самият Дюран се е качвал в по-горни категории, когато бе експерт и знае заплахите и изгодите от това. Той има вяра, че Ригондо ще бъде доста по-опасен в по-горната категория.

"Това ще бъде доста оспорвана и добра борба, само че аз съм за Ригондо. Той ще бъде по-силен и по-бърз, а мощта му ще бъде доста добра. Хората са заблудени, тъй като мислят, че когато качите повече килограми, автоматизирано ще станете по-бавен, само че това е неистина. Когато натрупате тегло ставате по-силни, по-бързи и удряте по-силно ", съобщи Дюран.

"Битката ще бъде страхотна, само че аз оставам с кубинеца. Той е по-жив, ще се движи повече и няма да разреши да бъде пребит. Резултатът ще бъде същият като от борбата сред Ригондо и Нонито Донайре. Той даде боксов урок на Донайре Винаги ще си припомням, че Нонито съобщи, че ще даде боксов урок на Ригондо. И Риго му сподели: "Няма на какво да ме научиш, изиграл съм 200 борби като дилетант " и в последна сметка той даде урок на Нонито ", добави Дюран.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР