Един от най-добрите български треньори по волейбол Пламен Константинов гостува

...
Един от най-добрите български треньори по волейбол Пламен Константинов гостува
Коментари Харесай

Константинов в Block Out: Министерство на спорта трябва да разполага с минимум 0,5% от БВП

Един от най-хубавите български треньори по волейбол Пламен Константинов гостува през днешния ден във волейболното предавене на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out .

През този сезон Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) до купата на Русия и до полуфинал за Купата на CEV.
 Пламен Константинов в Block Out: България щеше да е европейски първенец със Соколов, Казийски и Скримов
“Големият проблем на спорта е неналичието на действителна пазарна стопанска система. За да имаш предпочитание да спонсорираш някакъв спорт или просвета, би трябвало да имаш остатъци или да искаш нещо да рекламираш или от обич към някой спорт. Ако си богат и обичаш някакъв спорт, можеш да го направиш. Това се случва в България, само че действително спонсорските контракти отсъстват. Тези които са рекламни, с рекламна цел, са доста малко. Това е обвързвано най-много с стопанската система ни, тъй като съвсем нищо не произвеждаме. Независимо, че бият тъпана, че произвеждаме нещо, ние вършим всичко за ишлеме, нямаме краен артикул. Дори да работим за Мерцедес, вършим копче за таблото или крушка за осветлението, само че нямаме краен артикул, който има потребност за реклама, с цел да се продаде. По-голяма част от производството ни е подобен вид, че изнасяме или вършим някакви елементи за огромни компании, само че нямаме краен артикул, с цел да имаме потребност от реклама. Малък пазар сме, с дребни покупателни благоприятни условия на популацията и всичко това сложно се придвижва върху спорта, тъй като спортът е неповторим рекламен притежател, от там са огромните приходи”, съобщи Пламен Константинов особено в предаването Block Out по Sportal TV и Sportal.bg.

“Ние обаче не можем да го вършим и аз, където и да отида всякога, дублирам едно и също. Трябва да има държавна политика и то държавна политика със съществено финансиране на Министерство на спорта. Имаме Министерство на спорта, което разпределя нищо, в случай че ме питате мен. Това министерство би трябвало да има опция да разполага с най-малко 0,5% от брутния вътрешен артикул на България ВП. Щом имаш министерство, това значи, че това е предпочитана политика, а щом ти е предпочитана политика, ти би трябвало да я финансираш. Министърът би трябвало да отреже от 80-те федерации, които дори не можем да изброим. Не можеш всичко да финансираш, избираш 10-15-20 спорта за таван, за всичко друго " Извинявам се! ". В взаимозависимост от известността, резултатите и традициите, които имаш, финансираш, само че финансираш както би трябвало. Не можеш да искаш да победим поляци, които имат 20 милиона евро обезпечен бюджет, а нашата федерация получава от Министерството 2 милиона и ние викаме " Леле, откраднаха парите ". Масово ще чуеш това, че във федерацията се краде. Какво се краде? Имаме 8 национални тима, по какъв начин се хранят 8 национални тима, хора? Не стигат парите, това е истината. За това би трябвало да се отрежат спортовете, с цел да се финансират тези, които се избират. Не споделям единствено волейбола! Избират се 10-15 спорта и толкоз. Не помогне ли страната в тази икономическа обстановка, няма късмет - нито спорта, нито културата, с цел да не се обидят, тъй като почти сме в една кошница. И културата би трябвало да бъде подпомагана от държавата”, добави Пламен Константинов. Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР