Един от най-динамично развиващите се сектори в българската промишленост е

...
Един от най-динамично развиващите се сектори в българската промишленост е
Коментари Харесай

Защо заводите за автомобили заобикалят България

Един от най-динамично разрастващите се браншове в българската индустрия е автомобилостроенето. За страдание, към момента не става въпрос за производството на крайни артикули като коли или мотоциклети, а за съставни елементи, които се вграждат в тях, написа в. „ Труд “.

Популярно е мнението, че за изработването на съвсем всеки нов автомобил в Европейския съюз през последните години са употребявани елементи, създадени в България. В тази публикация ще се опитам да показва настоящата обстановка за този бранш в страната. Вече в съвсем всяка област е налице цех, обвързван с производството на автомобилни съставни елементи, като най-важните центрове са в индустриалните зони към София и Пловдив, само че също по този начин Стара Загора, Кърджали, Хасково, Русе и други В тях се създават глави за мотори, стъкла, седалки, климатици, заключващи системи, датчици, батерии, кабели за електрически системи, уплътнения. Освен това в страната работят научноизследователски центрове за разработки в региона на подпомагащите водачите системи и самостоятелното ръководство.

Според информация от Автомобилен клъстер България при основаването на организацията през 2012 година общият оборот е бил 2 милиарда лв„ които са генерирани от 30 компании с към 9 хиляди служащи. Понастоящем компаниите са 230, оборотът им е почти 10 милиарда лв„ а заетите в бранша са към 60 хиляди души, в това число към 3000 инженери, занимаващи се с научноизследователска активност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР