Един от най-често срещаните страхове при децата, особено в предучилищна

...
Един от най-често срещаните страхове при децата, особено в предучилищна
Коментари Харесай

4 начина да помогнете срещу страха от тъмното

Един от най-често срещаните страхове при децата, изключително в предучилищна възраст, е от тъмното. Дори да наподобява все едно е тактичност, която има за цел да отсрочи лягането вечер, е значимо да му обърнете внимание и да накарате детето да се почувства предпазено. Ето няколко метода по какъв начин: 

1. Изведете го на открито през нощта

Това въобще не е мъчно през зимните месеци - така и така се стъмва рано. Отидете до някой магазин или просто се разходете по улиците. Уверете детето, че няма нищо ужасно и сте дружно. Ако е допустимо му покажете някоя звезда, кажете по какъв начин се споделя или дискутирайте стъпването на човек на Луната. Разговорите за това какво фактически има в тъмното небе от време на време оказват помощ много.

2. Пуснете симпатична нощна лампа

Вечер през зимните месеци има стаи, които не ползвате сега, и са тъмни. Често децата се опасяват да влязат там, даже да вземат нещо небрежно, и ви викат на помощ. И тогава, и през цялата нощ е добре в тези пространства да има светеща симпатична нощна лапма. Продават се разнообразни типове във формата на всякакви човечета, нощни духчета и впрочем, също така са енергоспестяващи.

3. Релаксирайте преди лягане

Прекалено доста телевизия, страшни шоута или анимации могат да бъдат причина за страха от тъмното. Препоръката е да избягвате детето да стои пред екран 60-90 минути преди времето за сън. Следвайте вечерен обред, който включва вана с мехурчета, четене на занимателна приказка, приятна музика или просто гушкане - вие най-добре знаете какво се харесва на детето ви.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР