Един от най-често срещаните проблеми при пътуване с автомобил е

...
Един от най-често срещаните проблеми при пътуване с автомобил е
Коментари Харесай

Jaguar и Land Rover ще борят прилошаването в автомобила

Един от най-често срещаните проблеми при пътешестване с автомобил е прилошаването. То най-често се показва със световъртеж и гадене, като тези със признаци са сблъсквали над 70% от жителите на Земята. В фирмите Jaguar и Land Rover са на път да разрешат казуса, като готвят пробив в това направление.
Главната причина за появяването на прилошаване е методът на шофиране – внезапните или неумели маневри водят точно да сходни чувства, като нито техническите средства, нито таблетки могат да оказват помощ. Експертите на Jaguar и Land Rover считат, че с въвеждането на системи за самостоятелно ръководство водачът и спътниците му ще се усещат удобно и няма да имат сходни проблеми.

Специалистите на английския производител са провели проучване на факторите, които оказват въздействие върху положението на пасажерите. С помощта на биометрични датчици е формиран профил на всеки от возещите се в автомобила, като се следи по какъв начин се трансформира той според от измененията в микроклимата и равнищата на звук в салона, както и от ситуацията на седалката и потреблението на разнообразни мобилни устройства.
Оказва се, че точно последните са доста рискови, защото единствено за 10 минути тяхното прилагане при пътешестване предизвиква прилошаване. То се дължи на неналичието на синхрон сред картината пред очите и физическото чувство.
В бъдеще въз основа на биометричните данни изкуственият разсъдък ще възпроизвежда сиптоми на морската болест, още прези индивидът в колата да ги е усетил. Съответно системата ще взима превантивни ограничения – ще понижава скоростта, ще трансформира маршрута на пътуването, ще усъвършенства ситуацията на седалките и ще усъвършенства микллимата, като всичко това ще бъде съобразено с характерността на всеки пасажер. Така неприятните симтоми ще бъдат понижени с към 60%.

Любопитното е, че компанията Citroen към този момент предложи по-просто средство за битка с прилошаването. Срещу 99 евро се оферират специфични очила Seetroen, чиито 4 кръгли тръби са цялостни на половина с цветна течност. По време на вижение тя съдава нова линия на хоризонта и по този метод отстранява спора от сигналите, постъпващи от мозъка. Авторите на устройството настояват, че то работи при 95% от пациентите, страдащи от морска болест.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР