Един от най-често срещаните кошмари на родителите е обаждането от

...
Един от най-често срещаните кошмари на родителите е обаждането от
Коментари Харесай

Ужас, детето отново не е на градина

Един от най-често срещаните кошмари на родителите е позвъняването от детската градина, което оповестява една неизбежна седмица на стоене у дома. Обикновено този „ звън “ е съпроводен с записка, на която написа, че то е със сополи или леко подкашля. Освен загрижеността за детето и здравето му, има и още едно терзание – за психическата резистентност на родителите, изключително в случай че и двамата работят. Още с взимането от градината, родителят знае какво го чака – посещаване при педиатъра, диалози с кой член на фамилията да поеме грижата, диалог с работодателите за домакински офис или болничен, дори може да се появи и някой различен спор с родители – но за какво го пускате болен на детска градина, кой кого болести и така нататък Точно тъй като терзанията идват от няколко фронта, е добре съществено да си дадем сметка по какъв начин да реагираме в сходни обстановки. Изгответе си проект за деяние, който да ви улесни, като си зададете няколко въпроса – за какво детето боледува толкоз постоянно и какво да направя, с цел да му оказа помощ – и на него, и на себе си. Изготвихме „ военен проект “ за деяние, който да е по едно и също време потребен за физическото здраве на мъника и вашата душeвност.

Запазете успокоение

Като за начало няма нищо по-хубаво от това да се въоръжите със здрави нерви и доста самообладание. Мислете си за хубави неща – по какъв начин това ще мине и гледайте от позитивната страна на нещата – ще имате повече време с детето у дома. Важно е да няма непотребни нерви, тъй като това може да докара и до по-изнервено дете, и до повече проблеми вкъщи.

Защо детето боледува повече през зимата?
 d
Решението на всеки проблем идва с първата стъпка, която е знанието. Всъщност есенно-зимният интервал е извънредно плодороден за вирусите и бактериите, като изключително тежко го понасят горните дихателни пътища. Ниските температури, в комбиниране с високата мокрота карат неканените посетители да се популяризират лавинообразно – представете си го това в детската градина и доста елементарно ще си отговорите на въпрос за какво детето е болно през седмица.

Възпитанието на имунната система

Това, че детето боледува постоянно, не всеки път е нещо неприятно. С колкото повече характерни бактерии и вируси се среща още незрелият имунитет, толкоз до-добре стартира да ги разграничава и да си построява защитни реакции против тях. Имунната система има две подсистеми - вродена (неспецифична) и добита (специфична), като те са свързани по подобен метод, че според от „ нашественика “ да генерират подобаващ предпазен отговор.

Превенцията е най-хубавата отбрана

Слабият имунитет значи повече боледувания – т.е. с цел да защитим децата би трябвало да поработим върху имунната им система, което може да се случи чрез няколко ефикасни стъпки.
 d
Правилно хранене

Тъй като имунитетът е директно обвързван със положението на червата, е значително да изградите верен режим на хранене. В началото на деня, откакто сте измили зъбите и езика, започвайте с чаша с топла вода преди хранене. Не давайте студени или мазни закуски, вместо това наблегнете на топли и меки храни като палачинки, омлет или каша. Нека вечерята да бъде най-малко два часа преди лягане и да не включва сладки, тестени и млечни храни.

Разходки и игра на открито

Една от постоянно срещаните аргументи децата да се разболяват през зимата е това, че стоят повече време затворени у дома. Истината е, че даже е целесъобразно децата да излизат и да играят на открито – несъмнено, уместно облечени. Когато детето не се „ среща “ задоволително постоянно със студеното време, когато това се случи организмът му реагира незабавно при допира с ниските температури. Разходката в планината, в случай че имате такава опция, е отлично развлечение за дребни и огромни и е метод да се откъснете от нечистия градски въздух.

Добър сън и повече отмора

Липсата на задоволително сън и на отмора може да ви вкара в „ циничен кръг “. Защо? По-малко сън значи повече стрес, той води пък до по-отслабена имунната система, което води до по-често разболяване. Сънят е жизненоважен, изключително в ранна детска възраст, по тази причина осигурявайте на мъника повече отмора и условия за добър сън – това се възпитава най-добре с режим, с цел да привиква организмът му по кое време би трябвало да се ляга и става.

Правилният асистент

За дребните динозавърчета има „ динозавърска “ отбрана – - особено основан, с цел да поддържа оралния микробиом – първата защитна линия на организма, а ягодовият му усет и неналичието на захар го вършат съвършен за децата. Пробиотикът за смучене е обогатен с бактериалния вариант Streptococcus salivarius K12 – името му не трябва да ви стряска, тъй като стрептококите напълно не са „ злите “ герои, за които ги смятате. Особено пък този характерен вариант се среща естествено в устната празнина и създава антибактериални субстанции. Когато се засели върху повърхността на езика и устната празнина, по-малко нежелани микроби ще натоварват имунната система. " Д-то " в името на ОМНИ-БИОТИК ИМУНД  идва от съдържащия се в него скъп витамин D, който способства за естествената функционалност на имунната система при деца и възрастни. И освен - клетките на устната лигавица постоянно се възобновяват и се нуждаят от витамин D за процеса на клетъчно разделяне – значим за поддържане на функционалността на устната лигавица като преграда против нежелани микроби. Прочетете повече на и купете на .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР