Един от най-богатите руснаци Дмитрий Босов се е самоубил снощи,

...
Един от най-богатите руснаци Дмитрий Босов се е самоубил снощи,
Коментари Харесай

Самоуби се руският милиардер Дмитрий Босов

Един от най-богатите руснаци Дмитрий Босов се е самоубил нощес, оповестява в. "Ведомости ".

Тази година сп. "Форбс " го включи за пръв път в класацията си. Бизнесът му главно е обвързван с въглища, а персоналното му положение се прави оценка на 1.1 милиарда $, заради което бе подложен на 86-о място в съветската и 1851-о в международната ранглиста на списанието.

Путин: Ситуацията с ковид в Русия е "изцяло под надзор "

Снощи полицията е била извикана в село Усово, където живеел 52-годишният Босов. Там са разкрили тялото му.

Той е притежател на фирмите "Сибантрацит " и "Востокугль ", като първата е общоприет спонсор на "Нощната хокейна лига ", където обича да се изявява президентът Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, а самият Босов бе нападател. През втората половина на 90-те години Босов оглавяваше московското посланичество на фамозния конгломерат Trans-World Group (TWG), който тогава контролираше съвсем половината от съветската металургия.

През 2019 година контразузнаването повдигна обвинявания против Босов във връзка работата на една от фирмите в структурите на "Востокуголь ".Тази група той управлява взаимно с Александър Исаев, който бе изпъден на 6 април поради "огромни злоупотреби и кражба от поверената му част от бизнеса ". Само три седмици по-късно Исаев е назначен да управлява едно от най-мащабните в света залежи на въглища в света - Елгинското находище, където се счита, че има 2.2 милиарда тона въглища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР