Един от най-богатите мъже в Русия, Алишер Усманов, е прехвърлил

...
Един от най-богатите мъже в Русия, Алишер Усманов, е прехвърлил
Коментари Харесай

Един от най-богатите руснаци подари компанията си, за да избегне американските санкции

Един от най-богатите мъже в Русия, Алишер Усманов, е трансферирал контрола върху мажоритарния си пакет в оператора Mail.ru Group - ход, който може да защищити компанията, в случай че милиардерът бъде прибавен към листата със глобените от Вашингтон, написа Bloomberg.

Холдинговата компания на Усманов - USM, и телекомът MegaFon PJSC на близкия до Кремъл предприемач, са трансферирали общо 59% от правата за гласоподаване на мениджърския екип на Mail.ru, водена от основния изпълнителен шеф Борис Добродеев, излиза наяве от публично известие.

Американските наказания, наложени по време на ръководството на Обама поради спора в Унгария, се разшириха по обсег и мощ под президента Доналд Тръмп. Преместването на активи надалеч от хватката на американското финансово министерство се форсира след опасността от още по-строги ограничения поради изказванията, че Русия се е намесила в щатските избори и поради убийството на някогашен разузнавач в Англия.

 Как глобите на Тръмп изпълниха хазната на Путин?
Как глобите на Тръмп изпълниха хазната на Путин?

Скъпият нефт и евтината рубла въздействат добре на финансите на Русия

Прехвърляйки контрола върху Mail.ru на мениджмънта, " Усманов се пробва да понижи евентуалните опасности за интернет компанията при положение, че Съединени американски щати го добави към листата със глобените ", показва Александър Венгранович, анализатор в Sova Capital.

Трансферът следва делистването на MegaFon от Лондонската фондова борса, оповестено през юли.65-годишният Усманов, в настрана известие, съобщи, че напуща мениджмънта на Mail.ru с " леко сърце ", защото обществените мрежи на компанията към този момент са развъртян бизнес, а " високотехнологичните компании би трябвало да бъдат водени от по-младите генерации ".

Руснакът има към $14,4 милиарда, съгласно Bloomberg Billionaires Index. Той натрупва благосъстоянието си посредством минни интервенции. Усманов е най-мажоритарен притежател на Metalloinvest, най-големият производител на железна руда в Русия.

Миналият месец MegaFon разгласи договорка с Alibaba, което ще разшири наличието на китайския колос в Русия. Усманов съобщи, че една от най-големите му цели през идващите години е да построи най-голямата компания за електронна търговия в Европа благодарение на Alibaba.

 Американските наказания пращат съветските милиардери в ръцете на Путин
Американските наказания пращат съветските милиардери в ръцете на Путин

Администрацията на Тръмп прави нещо, което президентът на Русия не съумява от съвсем две десетилетия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР