Един от най-богатите хора в Чешката република Радован Витек (Forbes

...
Един от най-богатите хора в Чешката република Радован Витек (Forbes
Коментари Харесай

Чешки милиардер прехвърли активите си в ОАЕ след обвинения в измама

Един от най-богатите хора в Чешката република Радован Витек (Forbes прави оценка положението му на 6,5 милиарда долара) трансферира активите си в Обединените арабски емирства (ОАЕ) след обвинявания във финансови измами, съобщава Bloomberg.

В началото на декември предприемачът записва в страната две компании Rising Falcon Holding Limited и Rising Falcon Number 1 Holding Limited. Няколко седмици по-рано компанията за капиталови изследвания Muddy Waters съобщи, че CPI, компания, благосъстоятелност на Витек, е надценила цената на активите си с 86% и че данните за финансовото ѝ положение може да са изкривени. По оценка на организацията сега компанията има към 8,5 милиарда $ неизплатени заеми и облигации.

Обвиненията са свързани и с обстоятелството, че милиардерът хипотетично е спечелил пари от някои неразкрити покупко-продажби със свързани лица. Те са включвали продажбата на два имота земя и противоположното им изкупуване на по-висока цена. От своя страна CPI отхвърля информацията, като декларира, че не е прикривала покупко-продажбите с Витек или с други страни. Едно от обвиняванията е безпричинно - компанията е разкрила печатна неточност в отчета, която е довела до погрешни калкулации, направени от Muddy Waters.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР