Един от най-богатите датчани и основател на международната търговска верига

...
Един от най-богатите датчани и основател на международната търговска верига
Коментари Харесай

Почина основателят на магазините Jysk

Един от най-богатите датчани и създател на интернационалната комерсиална верига за мебели (Jysk) умря на 71 години, съобщи Блумбърг.

Преди два месеца бе обявено, че е диагностициран с рак, при което Ларсен се отдръпна от управлението на компанията. Той е умрял през днешния ден в дома си в Силкеборг, Западна Дания, прецизира компанията в известие.

Ларсен постоянно е изповядвал мощна отдаденост към учредената от него компания и отношение на татко като към дете. Един от методите да демонстрира това отношение бе да  взе участие в телевизионни реклами на Jysk, което го направи известен в Дания. Той бе и един от най-богатите хора в страната, като по калкулации на показателя на милиардерите на Блумбърг положението му възлиза на над 3 милиарда $.
Ларс Ларсен е роден на 6 август 1948 година в Арнборг, Западна Дания. Той стартира като стажант в комерсиална верига през 1966 година и стартира собствен бизнес през 1979 година. Поставя началото на комерсиалната си верига  със спестени 20 000 $.
Разширява бизнеса и го трансформира в комерсиална верига с акцент върху евтини домашни артикули като чаршафи и градинска мебел. Днес компанията ми 2700 магазина в над 52 страни с годишни доходи от към 4 милиарда $. 
Ларсен оставя брачна половинка, две деца и четири внучета. Синът му Якоб Брунсборг (47 г.) го размени като ръководител на управителния съвет на компанията при отдръпването на татко му преди два месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР