Един от начините да разберем в кои страни икономическите амбиции

...
Един от начините да разберем в кои страни икономическите амбиции
Коментари Харесай

Най-много супервисоки сгради в света ще бъдат завършени в Китай

Един от методите да разберем в кои страни икономическите упоритости са най-големи е да погледнем към небето. Държавите с растяща стопанска система или фирмите, които желаят да показват финансовата си мощност, постоянно го вършат като строят извънредно високи здания. Около 60% от всички извънредно високи здания, които се чака да бъдат приключени през 2019 година, са в Китай, написа Quartz.Съветът за високи здания и градски хабитат (CTBUH), американска организация с идеална цел, дефинира, че „ супервисоките “ здания са с височина от най-малко 300 метра. Според данните на компанията 42 супервисоки здания са на стадий в градеж сега и ще бъдат приключени през 2019 година От тях 25 се намират в Китай. Те са разпръснати в 13 разнообразни града. Чунцин, Нанкин и Шънджън са китайските градове с най-вече супервисоки здания, които би трябвало да бъдат издигнати тази година, с по три.

Китай към този момент има най-вече супервисоки здания в света с 68 приключени небостъргача, а новите здания ще усилят преднината му. Обединените арабски емирства (26) и Съединени американски щати (20) заемат надлежно второ и трето място и също ще прибавят надлежно четири и пет нови супервисоки здания тази година. Индонезия, Казахстан и Мексико ще влязат в клуба на страните със супервисоки небостъргачи тази година.Въпреки че Китай ще прибави най-вече супервисоки здания през 2019 година, градът с най-вече супервисоки небостъргача, които се чака да бъдат приключени тази година, не е китайски. Най-високата постройка в света, която ще бъде издигната през 2019 година, също не се намира в Китай.

Пет нови супервисоки здания би трябвало да бъдат приключени в Ню Йорк тази година. Това в действителност са и всички пет супервисоки здания, планувани за довеждане докрай в Съединени американски щати тази година. Те са част от взрива на небостъргачите в града, който включва доста първокласни жилищни здания. Небето над Ню Йорк ще наподобява доста друго, когато всички здания бъдат приключени.Най-високата постройка, която би трябвало да бъде приключена тази година, е „ Лахта център “ в Санкт Петербург, Русия. Със своите 462 метра това ще бъде най-високият небостъргач в Европа. Там ще се намира централата на съветската газова компания Газпром.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР