Един от младите финландски рали пилоти с огромен потенциал –

...
Един от младите финландски рали пилоти с огромен потенциал –
Коментари Харесай

Концерт събира пари за финландски рали пилот

Един от младите финландски рали водачи с голям капацитет – Яри Хутунен, среща съществени компликации със събирането на бюджет за присъединяване в Световния рали шампионат през новия сезон. Хутунен завоюва международната купа в WRC3 през 2020 година, а през 2022 кара за М-Спорт в WRC2 и записа един старт с Пума Rally1. Заради неналичието на пари към момента не е ясно дали той ще има стратегия през новия сезон.

Хутунен е подал поръчка за рали „ Швеция ”, втори кръг от WRC, което ще се организира другата седмица, само че паричните проблеми остават. Яри помоли рали почитателите в родната му Финландия за помощ и първи реагираха тези от родния му град Киуруведи.

В петък там ще има концерт под надпис „ Яри отпътува за Швеция ”, като парите, събрани от билети ще отидат непосредствено за бюджета на Хутунен през новия сезон.

Цената на билета е 25 евро, а почитатели от цяла Финландия към този момент започнаха да афишират, че са си купили билет, въпреки и да няма да могат да участват на концерта. На сцената ще излезе известната локална група Harha-Askel, както и предприемачът Туомас Скантц, който е някогашен рали водач и който към този момент е подкрепял кариерата на Хутунен.
 Рованпера: Ще се боря за успеха в Швеция Рованпера: Ще се боря за успеха в Швеция
Миналата година Хутунен приключи трети в WRC2 в снежното рали „ Швеция ”, тъй че в този момент още веднъж ще е измежду кандидатите за положително класиране.

Бившият европейски първенец Крис Инграм започва този сезон в WRC2 по сходен метод - преди рали " Монте Карло " британецът помоли почитателите си за финансиране, с цел да събере 50 000 лири.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР