Един от митовете за алкантарата гласи, че тя се прави

...
Един от митовете за алкантарата гласи, че тя се прави
Коментари Харесай

Какво представлява алкантарата

Един от митовете за алкантарата гласи, че тя се прави от животното алкантара, което е самобитен хибрид сред лама и щраус. В това изказване в действителност няма и капка истина. Алкантарата е напълно синтетичен артикул, изобретен през 1970 година от един японски академик на име Миеши Окамото.

По това време той работи за компанията Toray Industries. Впоследствие производството е пренесено в Милано, където италианците му дават името алкантара. Самият плат съставлява тъкан от микровлакна, 80% от които са полиестерни, а останалите 20% от материала е полиуретан.

На досег алкантарата се усеща като натурален велур, само че е доста по-издръжлива, както на деформации, по този начин и на петна и нечистотия. Цветът и се променя доста по-бавно от този на естествената кожа и може да се пере в автоматизирана пералня. Тъканта алкантара е безусловно идентична и от двете страни.

Самото име, както към този момент споменахме, е италианско. Звучи привлекателно, изключително що се отнася до първокласни коли. След като Окамото мести производството на апенините и продуктът получава щампа "Made in Italy ", японецът е почетен с премията Леонардо.

Виждате ли какъв брой е просто - нещо японско се продава под италиански бранд и работата потръгва. Днес алкантарата се води за най-луксозната тапицерия в колите и даже е желана пред най-скъпите естествени кожи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР