Един от малкото пазари в столичния кв. Младост е на

...
Един от малкото пазари в столичния кв. Младост е на
Коментари Харесай

Може ли да изчезне пазарът в столичния кв. Младост 1

Един от дребното пазари в столичния кв. " Младост " е на парцел, който е частна благосъстоятелност. Притежателят на имота е изискал смяна на проекта за регулация и застрояване на терена, която да разреши построяването на 8-етажно жилищно здание. Ако процедурата бъде доведена до край, това може да докара до изгубването на пазара, защото част от възможното застрояване е на мястото на сегашните сергии.

Това твърди общинският консултант и претендент за нов мандат като общинар от листата на десните партии, подкрепящи Мая Манолова в желанието ѝ да стане кмет на София. Информацията беше доказана и от основния проектант на регион " Младост " Стефан Стефанов, който също ще взе участие в идните локални избори като претендент за кмет на региона.

От направлението " Архитектура и градоустройство " към Столичната община потвърдиха, че има искане за смяна на проекта за регулация и застрояване. Добавиха, че то е изпратено на районната администрация за мнение, само че отговор към момента нямало, надлежно и процедурата е в напълно начален стадий. Обясниха, че в документите не са посочени съответни параметри на застрояване.

Според съветника Войслав Тодоров притежателят на парцела - компанията " Алко " ЕООД, желае да направи жилищна постройка с 8 етажа и два подпокривни. Тя ще е на бул. " Андрей Сахаров " и ще е на мястото на съществуващо сега двуетажно здание, в което има магазини и офиси. " Искането на притежателя е предназначението на парцела да бъде променено от публично обслужване в жилищно строителство ", изясни Тодоров. Той добави, че в четвъртък се провежда митинг против застрояването на парцели в " Младост " и там ще се слагат претенции и за спасяването на пазара.

Главният арх. на регион " Младост " Стефан Стефанов изясни, че предлагането е било изпратено от направление " Архитектура и градоустройство " до районната администрация за мнение. Разгледано е на съвещание на Районния експертен съвет по устройство на територията. Той е имал забележки към плана. Сред тях е и това, че част от изхода на метростанцията " Младост 1 " попада в частния терен. Отговорът е върнат на направлението " Архитектура и градоустройство " по-рано през месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР