Един от любимците на британската нация и медиите по цял

...
Един от любимците на британската нация и медиите по цял
Коментари Харесай

Капитан Том - стогодишният рицар

Един от любимците на английската нация и медиите по целия свят - 100-годишният деец от Втората международна война Том Мур, бе провъзгласен за рицар. 

Премиерът Борис Джонсън персонално номинира капитана, служил като армейски инженер в Индия и Мианмар, с думите " той е като фар в гъстата мъгла на ковид ". Макар преди няколко седмици Мур да бе създаден в почетен полковник, според протокола формалната му купа ще бъде „ капитан сър Том Мур “. Званието бе утвърдено от Елизабет II, която е единствено шест години по-млада от капитан Том. Кралицата публично ръкополага в рицарство тазгодишните избраници през юни, когато се празнува рожденият й ден (макар да е родена в края на април).

Столетникът стана знаменит, откакто стартира истинска благотворителна акция в условията на пандемия.

99-годишният тогава деец, който се движи с проходилка, даде обещание да направи 100 обиколки на задния си двор в Бедфордшир, Южна Англия. Надеждата му бе да събере 1000 лири, които да подари на лекарите и медицинските сестри във Англия, а начинанието си той назова " Разходката на Том за NHS по случай 100-ния му рожден ден ".

Но акцията му стана необятно известна, като една от дребното позитивни вести на фона на вълната от информация за заболявания и гибел. Даренията потекоха към капитан Том Мур и най-после се събраха невероятните 32,8 милиона лири, които бяха дарени на Националната здравна работа.

Ветеранът стана толкоз фамозен, че Кралските Военновъздушни сили проведоха прехвръкване на бойни самолети над дома му по случай 100-тния му рожден ден при започване на май, а повече от 140 000 души му изпратиха приветствени картички за юбилея. В края на април пък Том Мур оглави музикалните чартове на Острова със своето осъществяване на You`ll Never Walk Alone - шлагер от 60-те години на групата Gerry and the Pacemarkers, по-популярен като химн на последователите на футболния клуб " Ливърпул ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР