Един от лидерите в текстилната индустрия в България - E.Miroglio,

...
Един от лидерите в текстилната индустрия в България - E.Miroglio,
Коментари Харесай

Българска марка дрехи отваря магазини във Франция

Един от водачите в текстилната промишленост в България - E.Miroglio, ще разшири активността си в страната след придобиването на марката дрехи Dika. Сделката за нея е била приключена през 2017 година, като със съглашението компанията към този момент разполага със седем магазина на остарелия притежател и три нови, отворени след съглашението.

Дрехите на марката ще се създава в две заводи в Сърбия - в Димитровград и Пирот, които също са били добити от E.Miroglio през предходната година за сума от 3 милиона евро. В момента там работят общо 450 души, като в бъдеще личният състав ще бъде повишен до 1000 души, удостовери притежателят на сдружението Едоардо Миролио на събитие в столицата.

В момента обекти на Dika има в София, Пловдив, Велико Търново и Сливен, като компанията ще разшири активността си с нови такива в Бургас и Варна. Извън България марката участва в Румъния и Грузия. По думите на Миролио до края на годината следва нейни магазини да отворят порти и в Южна Франция - В Сент Етиен, Монпелие, Гренобъл и Тулуза.

От компанията не показаха каква тъкмо е била сумата на договорката за марката Dika, която преди този момент се държеше от двама гръцки бизнесмени. " Ние придобихме този бранд при разпродажба, като част от активите й бяха купени от притежателя, а друга част - от банки кредитори ", изясни Миролио.

" След 25 години предходните притежатели на компанията бяха решили да прекратят активност. Ние видяхме опция да не допуснем този бранд да си отиде ", разяснява още той.

В момента у нас за компанията Dika работят 120 души, като дизайнът на моделите се прави в България, а направата става в двата завода в Сърбия. За избора да изнесат производството в западната ни съседка Едоардо Миролио разяснява, че главната причина за това е дефицитът на работна ръка у нас.

" Една от аргументите за инвестицията в Сърбия е съществуването на личен състав, както и опцията за закупуването на двете заводи ", изясни притежателят на E.Miroglio и уточни, че в двата завода в Ямбол и Сливен компанията няма претенденти за 250 работни места.

Към момента сдружението разполага със седем текстилни заводи в Сливен, три в Ямбол и една в Свищов, както и дребен център за произвеждане в Котел. Инвестициите в България на компанията за последните две години България доближават 55 милиона лв., като за нея работят близо 3000 души.

За 2017 година E.Miroglio регистрира доходи от 235 милиона лв. спрямо 2016 година и облага от 17 милиона лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР