Един от лидерите в НБЛ Берое едва спечели домакинството си

...
Един от лидерите в НБЛ Берое едва спечели домакинството си
Коментари Харесай

Черно море Тича направи серия от 26:0 във финалната четвърт в Стара Загора, но загуби с 1 точка

Един от водачите в НБЛ Берое едвам завоюва семейството си на Черно море Тича в деветия кръг от НБЛ с 86:85. В извънредно забавен мач тимовете минаха през доста обрати и драма, с цел да се стигне до успеха на старозагорци, пристигнала в последните секунди, написа BGbaket.com.

След като изоставаха с 14 точки през третата част, „ моряците “ направиха серия от 26:0 и сложиха противника си на колене, само че в края той се върна и завоюва мача. До момента Берое е със 7 победи и 2 загуби и е в челната тройка на класирането дружно с Балкан и Левски Лукойл, а Черно море е седми с актив 3-6. В идващия кръг баскетболистите на Любо Минчев гостуват на Левски Лукойл в дерби мач, а тези на Галин Стоянов ще се изправят против Академик София вкъщи.

Мачът стартира с няколко смени на водачеството и макар че след първите минути Берое поведе, варненци останаха близо в резултата след първата час при 18:21. В игра за Берое след близо месец неявяване се завърна капитанът Александър Янев, а родният му клуб остана близо и на почивката, когато изоставаше с 47:52.

Берое продължи да води след подновяването на играта, като на моменти разликата стигна цели 14 точки, само че варненци съумяха да стопят сериозна част от нея, с цел да си оставят късмет за последната десетка при 64:70. През последната четвърт те продължиха серия, почнала през третата, като тя стигна до 26:0 и изведе тима с цели 13 точки напред при 83:70. В последните близо пет минути от мача обаче домакините „ заключиха “ коша си и до края позволиха единствено две точки в него, като последователно стопиха недостига си, а в последните секунди при точка преднина за Черно море Антъни Уокър вкара панер, с цел да донесе успеха на Берое.

Остин Прайс записа дабъл дабъл от 20 точки и 11 битки за спечелилите, а по 12 означиха Реджър Дауъл и Антъни Уокър. По 10 пък вкараха Иван Лилов и Трей Моузес.

За Черно море Джими Гавин записа 21 точки и 7 асистенции, 18 плюс 10 битки добави Симеон Илиев, а по 10 точки вкараха Николай Георгиев и Веселин Георгиев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР